A Harangszó októberi második számából

Több oldalas reformációi összeállítással jelentkezik a lap idei 20. száma. A címoldalon Dr. Pungur József: A reformáció öröksége című írása, valamint Seres Géza, aradi esperes Mai reformáció című vezércikke olvasható.

 

„A reformáció egyházai nem feledkezhetnek meg arról, hogy a Biblia megbecsülése az egyháztörténelem során annak a mutatója volt, hogyan követte Isten népe a Bibliában, a keresztyének Szentírásában kijelentett isteni akaratot" - szögezi le Reformáció és Biblia című írásában Dr. Csohány János.

A lelket meg ne oltsátok címen Ravasz László rövid igemagyarázatát és imádságát, illetve Ady Endre: Egy régi Kálvin-templomban és Bódás János: Református reformáció című versét közli az ünnepi szám.

Emellett részletes tudósítás olvasható a Nagyváradon tartott szeptemberi, egyházkerületi lelkészértekezletről, illetve az ott elhangzott előadásokról és az ezeket kísérő hozzászólásokról. Újvárossy Ernő halálára emlékeztek Temesváron. A forradalom első áldozata a temesvár-belvárosi gyülekezet aktív tagja volt - olvasható cikkünkben.

Kálvin öröksége címen új sorozatot indít a Harangszó, melynek szerzője Dr. Csohány János egyháztörténész.

Tóth Zsigmond egy Békéscsabán tartott presbitertalálkozóról tudósít. Egy szlovéniai presbiteri konferencia kapcsán pedig az ott élő magyar kálvinisták mindennapjaiba is betekintést nyerünk.

A Mozaik-oldalon A. Kis Béla és Bereczki András könyvajánlói olvashatók. A nyolcadik oldalon ismét jelentkezik a lap hírrovata, melyen nagyváradi, debreceni, batizi és vöröscsárdai események szerepelnek.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület kéthetente megjelenő gyülekezeti lapja megvásárolható és megrendelhető a lelkészi hivatalokban. A lap internetes oldala a http://harangszo.blogspot.com címen olvasható.

Csatolt állományok