A madárvédelmi fotópályázat első fordulójának eredményhirdetése

Lezárult a Madárvédelmi Fotópályázat első fordulója, amely a téli madárvédelemről szólt, (gyakorlati madárvédelem parókiákon, templomkertekben, intézmények kertjeiben).  

Első helyezett Bedőcs Gyula fotója, „Tengelic, az év madara címmel”. A második helyezett a Mezőberényi Református Családi Bölcsőde fotója; harmadik helyezett Békefi Vanessza, a Kőszegi Evangélikus Szakgimnázium 10. a osztályos tanulójának képe.

A közönségszavazást Bedőcs Gyula nyerte, „Nagy fakopáncs, fekve eszem” c. fotójával.

 

Gratulálunk a versenyzőknek, köszönjük a szép képeket!

A beérkezett fotók az Ökogyülekezeti Mozgalom honlapján ITT láthatók.  A nyertes fotókból fotókiállítást rendezünk, a Teremtés Hetén (2017. szeptember 24 - október 1. ) A nyertesek természet-környezetvédelmi ajándékcsomagot kapnak.

 

A beérkezett fotók bírálati szempontjai a következők voltak.

  • Közösség részvétele a madárbarát kert kialakításában
  • Környezettudatos ötletek, újrahasznosított és természetes anyagok felhasználása
  • Használhatóság - a madarak mennyire vették birtokba
  • Kreativitás, ötletesség
  • A létrehozott terület esztétikai megjelenése
  • A fotók esztétikai megjelenése
  • A kép relevanciája a fotópályázat témájához

Az értékelő lap ITT nézhető meg. A zsűri tagjai Göcző Gabriella (MME), Szalay László Pál (MRE Ökogyülekezeti Mozgalom) és Varga Gábor Vargosz fotóriporter. Köszönjük munkájukat!

A második forduló a nyári madárvédelemről, odúzásról, itatásról, vízvételi lehetőségek, madárbarát terek, kertek kialakításáról szól. A beküldési határidő augusztus 31. csütörtök. Eredményhirdetés szeptember 24-én a Teremtés hetén. A fotópályázatra a felhívás ITT található. 

A versenyt az MRE Ökogyülekezeti Mozgalom szervezi az MME Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szakmai felügyeletével.

Szűcs Boglárka