"Messiások" - kiállítás Debrecenben

Csütörtökön nyílik Debrecenben a Messiások, avagy a nyugati ember és a megváltás gondolata című tárlat

Folyamatosan érkeznek a nagy értékű műalkotások a világ minden részéből Debrecenbe, az augusztus 13-án megnyíló Messiások, avagy a nyugati ember és a megváltás gondolata című grandiózus tárlatra - közölte Gulyás Gábor a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ igazgatója, annak kapcsán, hogy szigorú biztonsági intézkedések közepette megérkezett Kanadából Georges Rouault Keresztrefeszítés (1939) című alkotása.
A francia katolikus festő eddig Magyarországon még sosem látott, különleges biztonsági ládába csomagolt, 108,5 centiméterszer 89 centiméteres, üvegből készült kompozícióját a montreali kortárs művészeti múzeum művészettörténészének jelenlétében bontották ki és mutatták be az újságíróknak.
Gulyás Gábor beszámolt arról is, hogy már Debrecenben van Redon Krisztus a kereszten című olajképe, a párizsi Musée D'Orsay tulajdona, az angol Bacon triptichonja a bécsi Essl-gyűjteményből és Szervátiusz Tibor monumentális, Dózsa György alakját ábrázoló négyméteres vörös réz szobra a Magyar Nemzeti Galériából.
A Messiások, avagy A nyugati ember és a megváltás gondolata címmel nyíló tárlatot mintegy kétéves szervezés előzte meg. A kiállításon 81 múzeum és ismert magángyűjtő a messianizmus témaköréhez kapcsolódó modern és kortárs műveit mutatják be a MODEM 1300 négyzetméteres kiállítóterében.

További információk: www.reformatus.hu

Magyarországi Református Egyház

Zsinati Hivatal

Kommunikációs Szolgálat