Új szak indul a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen

„Pasztorális tanácsadás és szervezetfejlesztés" néven új mesterképzési szak indul a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen.  

A DRHE és a Debreceni Egyetem közös képzéseként akkreditált szak a korábbi pasztorálpszichológiai és egyházi intézményvezetői posztgraduális képzések tapasztalataira építve, két szakirányon nyújt speciális pasztorációs-lelkigondozói vagy szervezetfejlesztési, intézményvezetési kompetenciákat lelkipásztorok valamint egyházi és önkormányzati szociális intézmények munkatársai számára, továbbá felkészítést nyújt egyházi-gyülekezeti közösségek vezetésére, a közösségi és az egyéni lelkigondozásra, a társadalom segítő szakmáiban való elhelyezkedésre, ökumenikus jelleggel.

A képzés ideje 4 félév, oklevél megszerzésének feltétele 120 kredit. Jelentkezhetnek „katekéta-lelkipásztori munkatárs" vagy „diakónia" alapszakkal rendelkező érdeklődők, de felvehetik a szakot bármely, nem hitéleti alapszak felől érkező hallgatók 50 kredit értékű teológiai felkészítő modul (szintén felvehető a DRHE-n) teljesítése után. Lelkészek második egyetemi oklevél megszerzésre irányuló képzési formában jelentkezhetnek a szakra, kérve teológiai ismereteik beszámítását.

A szak államilag támogatott nappali képzésben vagy nappali költségtérítéses és levelező költségtérítéses formában (130 eFt/félév) végezhető el.
A képzés indítása: 2009. szeptember.
Felvételi motivációs beszélgetés az intézmény vezetőivel és a szak felelős oktatóival: 2009. szeptember 3-án, d.u. 14,oo órakor a DRHE tanácstermében.
További részletes információk: www.drhe.hu honlapon illetve a Rektori Hivatal Tanulmányi Osztályán: +36-52/516-820; rektori@drhe.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.   
Jelentkezés beküldése: A DRHE Rektori Hivatal, 4026 Debrecen, Kálvin tér 16.
Jelentkezés határideje: 2009. augusztus 25.