Legyél nyáron az Erzsébet-táborok munkatársa!

Jelentkezz 2024. január 31-ig Magyarország legnagyobb táboroztatási programjának csapatába és szerezz felejthetetlen élményeket több ezer gyermek számára!

Három feladatra keres munkatársakat az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány nyári táboraiba. A Balaton-partján, Zánkán és Fonyódligeten 10-10 turnus várja majd a gyermekeket az ország minden részéből, időtöltésükért a TESÓk, Altáborvezetők és TESTVÉRek felelnek majd.

Mik az Erzsébet-táborok?
Az Erzsébet-táborokban eltöltött közel egy hét alatt a lehető legtöbb élményprogrammal és lehetőséggel találkozhatnak a vakációzók. A táborokban teljes körű ellátás, biztonságos körülmények, és napi ötszöri étkezés (speciális étkezés is) biztosított minden résztvevő (gyerekek és felnőtt kísérőik) számára. A tavalyi évben mintegy 35 ezer gyermek táborozhatott ingyenesen a Balaton-partján.

Mi a TESÓk feladata?
A Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársak fő feladata a táborozó gyermekek aktív foglalkoztatása, a napi programok előkészítése, valamint lebonyolítása. Ők azok, akik többek között ismeretterjesztő és kézműves foglalkozásokat tartanak, sportbajnokságokat, ügyességi versenyeket és tréfás játékokat rendeznek, kreativitásukkal és lelkesedésükkel színesebbé teszik a tábor életét, és mindenben segítenek, amiben csak tudnak.

Mi az Altáborvezetők feladata?
Ők keretezik az Erzsébet táborok napi programjait, segítenek a táborozók kisérőinek a programok kiválasztásában és adott esetben az azokra történő eljutásban. Ellátják a Táborvezető által rájuk bízott feladatokat, koordinálják a TESÓk munkáját, valamint az altáborok adminisztrációs teendőit.

Mi a TESTVÉRek feladata?
A TESTVÉRek felelnek a táborozók lelki életéért, interaktív bibliai foglalkozásokat, imaeseményeket, áhítatokat, istentiszteleteket, vezetett lelki programokat tartanak, bekapcsolódnak más programokba, de akár kötetlen beszélgetésekre is alkalmat teremthetnek jelenlétükkel.

MISSZIÓS LEHETŐSÉG

Janiné Sándor Kincső az Erzsébet-táborok programtanácsadója, a turnusok lelki programjaiért felelős egyik lelkész. Úgy véli, hogy a táborok kiváló missziós célt jelentenek a jelentkezők számára, hiszen a munkatársak és a táborozók felé is közvetíteni tudják az evangélium örömüzenetét. Szerinte az ökumenikus (katolikus és református) szervezésben megvalósuló táborban kiemelt fontosságú a résztvevők lelki jóléte. Ennek támogatását többek között imaösvény, bibliodráma, bibliai történetek feldolgozása, csodapatika, dicsőítő koncertek, szabadító szoba és Taizé imaóra segítik.

Az Erzsébet táborok turnusaiba való bekapcsolódás TESÓként, Altáborvezetőként és TESTVÉRként is szerződéses munkaviszonyt jelent, a versenyképes fizetés mellett teljes körű ellátást, szállást és munkaruhát biztosítanak a szervezők a jelentkezők számára.

Bővebb információ a jelentkezés feltételeiről erre a linkre kattintva érhető el.

Fotók: erzsebettaborok.hu, Hirling Bálint/reformatus.hu