Imádságra kérnek a Jézus-hívő zsidók

A háború és a válság Izraelt a világ egyik legveszélyesebb missziós terepévé teszi. A Hamasz izraeli otthonokat támad, köztük a Jews for Jesus (Zsidók Jézusért) otthonait is.

Az amerikai székhelyű nemzetközi Jews for Jesus szervezet, amely azzal a céllal jött létre, hogy szerte a világon bemutassa Jézus szeretetét a zsidó embereknek, az Izrael és a Hamasz között kiéleződő háború frontvonalában van.

Az izraeli születésű Dan Sered, aki a szervezet izraeli munkáját felügyeli, így nyilatkozik: „A Jews for Jesus igen sokoldalúan szolgálja népünket: terjeszti az evangéliumot, hitközösségeket épít, és sokféle társadalmi probléma kezelésére vállalkozik, mint pl. a szegénység és a hajléktalanság. Mindezeket a Jézusban hívő izraeliek legnagyobb helyi csapata látja el Izrael földjén.” Azonban a háború, az erőszak és a folyamatos üldözés miatt Izrael ma az egyik legveszélyesebb hely a missziós szolgálat számára.

Az események megdöbbentő és drámai fordulatot vettek: a Hamasz rendkívül összehangolt támadást indított, melynek során több ezer rakétát lőtt ki, továbbá a szárazföldről, tengerről és a levegőből is támadó erőket mozgósított. Több százan meghaltak, több ezer sebesültje van a támadásnak, és tragikus módon, a harcok folytatódásával további áldozatokra lehet számítani.

A Jews for Jesus izraeli misszionáriusai a konfliktus frontvonalában vannak, néhány munkatársuk otthonát halálos rakéta találat érte. Másokat mozgósítottak az Izraeli Védelmi Erők (IDF), hogy Gázában és más helyeken teljesítsenek szolgálatot.

Eli Birnbaum, izraeli igazgató szavai: „Továbbra is Jézus reménységét kell közvetítenünk ebben a helyzetben. A több mint 50 izraeli hívőből álló csapatunk országszerte önkéntes munkát végez, véradó helyeket állítanak fel, ahol az emberek egyéb életmentő segítséghez is hozzájuthatnak.”

A Jews for Jesus arra kötelezte el magát, hogy a válsághelyzetben minden, Izraelben rendelkezésére álló erőforrással segítsen. Emellett, mivel az Izrael és a Hamasz közötti konfliktus továbbra is súlyosbodik,

a Jews for Jesus arra kéri a nemzetközi keresztény közösséget, hogy fogjanak össze imában, támogatásban és érdekvédelemben minden érintettért.

A Jews for Jesus egy olyan zsidó emberekből álló nonprofit szervezet, akik arról tesznek bizonyságot, hogy Jézust zsidóként is lehet követni. Zsidó közösségeket épít és azokba befektet, valamint lelkigondozást és helyi szolgáltatásokat nyújt a világ tucatnál is több városában.