Konferencia a Kereszt-kérdésekről

Életünk nem más, mint kérdések sorozata: mi kérdezünk vagy minket kérdeznek. A Szentírás Szövetség kiadványai abban segítenek, hogy a mindennapjainkkal, az életcélunkkal és létünkkel kapcsolatos legfontosabb egzisztenciális kérdéseket meg­fogalmazhassuk, és azokra megnyugtató, valódi, Istentől jövő válaszokat kap­hassunk.

A Szentírás Szövetség célja többek között, hogy segítse a gyülekezeteket, hogy az oda látogató emberek megismerjék Jézus Krisztust és az evangéliumát, és hitre jutva, gyüleke­zetben élő, elkötelezett hívő emberekké váljanak. A Szövetség ezért is jelentette meg 2007-ben a Kereszt-kérdések sorozatot, majd ugyanennek a módszertani füzetnek az ifi-változatát, továbbá A tanítványság kérdéseit, majd az Élet-kérdéseket.

„Az első megjelenés óta eltelt évek bizonyították, hogy ezek a sorozatok jó és hasznos eszközök a gyülekezetek evangélizációs, missziós szolgálatában. A karanténos évek után sok lelkésznek és gyülekezetnek kihívás újraépíteni, újrakezdeni a missziót és a közösségépítést, ezért is tartjuk fontosnak, hogy kiadványainkat újra bemutassuk és a használatukkal kapcsolatos tapasztalatokat megosszuk” – mondta érdeklődésünkre Győrffy Eszter lelkipásztor, a Szentírás Szövetség vezetője.

Közelgő konferenciájukra várják mindazokat, akik még nem ismerik ezeket a kiadványokat, vagy akik szeretnének Kereszt-kérdések vagy Élet-kérdések sorozatokat szervezni, de nem tudják, hogyan kezdjenek bele; továbbá azokat is, akik már tartottak ilyet, de belefáradtak, vagy a karanténos évek után nem tudják, hogyan kezdjék újra szolgálatukat.

A konferencia nemcsak a könyvek bemutatására, hanem a tapasztalatcserére is jó alkalom lehet. A résztvevők a helyszínen a kiadványokat is megvásárolhatják.

A konferencia helyszíne: Ráday Ház, Tóth Kálmán-terem (1092 Budapest, Ráday utca 28.)

Időpontja: 2023. május 12., péntek 10:00-13:00

Jelentkezni és regisztrálni ezen a linken lehet.

A Kereszt-kérdések konferencia programja:

9:30-tól Regisztráció

10:00-10:15 Áhítat és köszöntés

10:15-10:45 A Kereszt-kérdések, Kereszt-kérdések Ifi, valamint A tanítványság kérdései c. kiadványok bemutatása

10:45-10:55 Az Élet-kérdések c. kiadvány bemutatása

10:55-11:15 Szünet (Kiadványok vásárlása)

11:15-12:30 Kerekasztal-beszélgetés a Kereszt-kérdések sorozatról

  • Harmathy András lelkipásztor (Szentendre)
  • Pataki András Dávid lelkipásztor (Budapest-Fasor)
  • Zámbó András lelkipásztor (Budapest-Káposztásmegyer)

12:30-13:00 Könyvasztal, kötetlen beszélgetés