Csendes hétvége hittanoktatóknak

Tanévkezdő csendes hétvégére hívja Nagykőrösre a Dunamelléken szolgálatot teljesítő hittanoktatókat az egyházkerület Katechetikai Támogató Szolgálata szeptember 8. és 10. között.

Hálaadással, lelkileg feltöltődve kezdeni a tanévet – ez a célja a tanévkezdő csendesnapnak, amelyet a Dunamelléki Katechetikai Támogató Szolgálat vezetője, Lenkeyné Teleki Mária szervez. A helyszín Nagykőrös, az a képzési hely, ahová visszatérve a hittanoktatók nemcsak az elhívásukat eleveníthetik fel, de az adott tanévre is erőt meríthetnek szolgálatukhoz. „Beszélgetünk a szolgálatra való meghívásunkról, a találkozásainkról Istennel, a szülőkkel, a gyerekekkel, saját magunkkal és a hivatásunkkal, és arról is, mit jelent úton lenni: továbbmenni és kitartani a szolgálatban. Mindezt erőteljes imádságos légkör veszi majd körül, és lelkigondozók is jelen lesznek, akikhez a hittanoktatók fordulhatnak. Fontosak ezek a találkozások, ahol van lehetőség egymással is sokat beszélgetni, hogy a hittanoktatók megismerjék szolgatársaikat, és tapasztalataikat is megoszthassák egymással.”

Lenkeyné Teleki Mária ez előzményekről elmondta: „Az egy éve felállt Dunamelléki Katechetikai Támogató Szolgálat munkája révén a hittanoktatói munkaközösségek nagyrészt megalakultak, tudunk egymásról, voltak már találkozásaink. A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karának dékánjával, Pap Ferenccel beszélgettünk a szimbolikus jelentőségű helyszín fontosságáról, amely egy nagyobb dunamelléki találkozónak helyet adhat. Szeretnénk, ha ezentúl minden tanévet csendes hétvégével kezdhetnének a hittanoktatók.”

Az őszi dunamelléki csendes hétvége regisztrációs díja 9000 forint, a teljes ellátást is fedező költségeket az egyházkerület állja. Jelentkezni augusztus 21-ig lehet Lenkeyné Teleki Máriánál a ktsz@raday28.hu e-mail címen vagy a 06 30/ 841-1058-as telefonszámon.

Kapcsolódó cikkünk:
Életadó találkozás
Lelkészek és hittanoktatók bevonásával épül ki a Dunamelléki Katechetikai Támogató Szolgálat. A cél, hogy a hittanórai találkozásokból élet fakadjon – mondta érdeklődésünkre Lenkeyné Teleki Mária kerületi katechetikai tanácsos.