Legyen mosoly minden hátizsákban!

Nehéz anyagi körülmények között felnövő gyermekek, háború elől menekülő családok, valamint fiatal tehetségek számára is szervez nyári táborokat a Magyar Református Szeretetszolgálat. Adományával Ön is segíthet!

A Magyar Református Szeretetszolgálat évek óta meghirdeti „Legyen mosoly minden hátizsákban!” címmel tematikus adománygyűjtését, melynek köszönhetően már több száz gyermek számára nyújthattak életre szóló élményeket az alapítvány munkatársai. Az idei tervek között szerepel három napközis tábor megszervezése, melyekre rászoruló családok gyermekeit várják, de lehetőség szerint idén is megtartanák a Nyilas Misi ösztöndíjat elnyert fiatalok számára a tehetségek táborát.

A négynapos tábor legfőbb célja, hogy a csapatépítő- és szórakoztató programok segítségével valódi közösséggé kovácsoljuk az ösztöndíjas fiatalokat.” – hangsúlyozta Bogát Enikő, a Magyar Református Szeretetszolgálat programvezető munkatársa. „A könnyed kikapcsolódás mellett nagy hangsúlyt fektetünk az önfejlesztő foglalkozásokra, továbbá a különleges tehetségükben való fejlesztésre is.” – tette hozzá.

A táboroztatás időszaka egészen őszig tart, hiszen szeptemberben az alapítvány menekült családok számára szervez közel egyhetes készségfejlesztő tábort. A háború elől elmenekült gyermekek és szüleik számára szakemberek tartanak foglalkozásokat az átélt traumák feldolgozására és készségeik fejlesztésére, továbbá gazdag szabadidős programkínálat – filmezés, strandolás, közös kirándulás – is segíti a családok kikapcsolódását.

Június és július hónapban országos adománygyűjtést hirdet a Magyar Református Szeretetszolgálat, hogy minél több gyermek számára legyen biztosított a nyári kikapcsolódás. Az adománygyűjtéshez a 1358-as adományvonal hívásával, az adomany.jobbadni.hu oldalon online bankkártyás fizetéssel, valamint a szervezet CIB 10702019-85008898-51100005 (közlemény: „táborok”) bankszámlaszámára való utalással lehet csatlakozni.