A Harangszó februári második számából + ünnepi melléklet

A lap idei negyedik száma a arad-mosóczi gyülekezetet mutatja be, a Gyülekezeti múltidéző című rovatban.

Komádi Sándor írásában a gyülekezet közelmúltjára, így a templomépítés időszakára is kitér.

A lap vezércikkét ezúttal Bányai László jegyzi A két öreg címen.

A böjti időszakhoz kapcsolódik Papp György írása A böjt, amelyet Isten kedvel címen. Forró László összeállítása a kommunizmus Bihar megyei magyar áldozatait sorolja fel, a teljesség igénye nélkül; személyeket, csoportokat és közösségeket egyaránt megnevezve. A második, befejező részéhez érkezett Gellért Gyula Karácsony Sándor munkásságát méltató írása.

Az Emlékezetes presbiterek című sorozatban Ady Endre rövid presbiteri szolgálatára emlékezik Papp Vilmos. A Mozaik-oldalon Nagy Norbert a boséi szerzetesi közösséget mutatja be, Kun Béla házról Csohány János közöl anekdotát, míg Varga Béla-Tibor pusztadarócról és atyáról írott könyveit Varga Auguszta ismerteti.

A lapszám Gellért Sándor, Ady Endre, Farkas Antal és Zsiskú János egy-egy versét tartalmazza.

A lapszám hat oldalas ünnepi mellékletet tartalmaz, abból az alkalomból, hogy húsz éve jelent meg a Harangszó első száma. Az ingyenes mellékletben megszólalnak a lap alapítói, korábbi szerkesztői. Kiderül belőle az is, hol volt a lap első szerkesztősége, ki volt a lap névadója, és hol rendelik meg egyházkerület-szerte a legnagyobb példányban a Harangszót.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület kéthetente megjelenő gyülekezeti lapját a lelkészi hivatalokban lehet megvásárolni és megrendelni. A lap internetes kiadása a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

 

 

 

 

 

Csatolt állományok