A Harangszó szeptemberi második számából

Az iskolakezdés és az új tanév jegyében a lapszám több cikke is az oktatás, nevelés témakörével foglalkozik. A címoldalon Csiha Kálmán: Református nevelés című írása olvasható. A lap vezércikkét Tolnay István tanügyi előadó-tanácsos jegyzi Az új tanév elé címen. A 7. oldalon a játék nevelésben, oktatásban betöltött szerepét ecseteli Bányai László.

 

 

A Szegletkő-oldalon Balázsné Kiss Csilla igemagyarázata és Csohány János Kálvin-sorozata olvasható.

A Református élet című rovat ezúttal a Szilágysomlyói és az Érmelléki Egyházmegye ünnepi eseményeiről tudósít. A Sarmaság-Bányatelepi Egyházközség templomavatójáról Szőnyi Levente, az idén is megrendezett nyúzóvölgyi csatajelenetről Jakó Sándor Zsigmond küldött beszámolót.

A lap megújult ifjúsági rovata a nyári élmények jegyében született. Csomay Piroska a biharszentjánosi ifjak idei, mezőbaji táborozása mellett az elmúlt évek emlékezetes nyári kirándulásait összegzi. Gyantán kilencedik alkalommal szervezték meg a közkedvelt angoltábort. Erről és a többi nyáron történt gyülekezeti eseményről Soós József Tamás számol be.

A rovatban beszámoló olvasható még a Kárpát-medencei Magyar Református Fiatalok II. Találkozójáról, az erdőgyaraki bibliahétről és a nagyvárad-csillagvárosi ifi-táborról.

Arad-Belváros és Battonya közösen látta vendégül az idei királyhágómelléki presbiteri konferenciát, melyről Tóth Zsigmond számol be a Harangszó Presbiter-oldalán.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület kéthetente megjelenő gyülekezeti lapja megvásárolható és megrendelhető a lelkészi hivatalokban. A lap internetes oldala a http://harangszo.blogspot.com címen olvasható.

 

 

 

 

 

Csatolt állományok