A II. Kárpát-medencei bibliai témájú gyermekrajz pályázat eredményhírdetése Budán

Melyik a legkedvesebb történeted a Bibliában? Rajzold le!
A II. Kárpát-medencei bibliai témájú gyermekrajz pályázat eredményhirdetése

A Budai Református Egyházközség és a Haypál Alapítvány a négy évvel ezelőtti nagy sikerre tekintettel - immár második alkalommal -  ezzel a felhívással írta ki bibliai témájú gyermekrajz pályázatát.

Összesen 1220 gyönyörű alkotás érkezett be határainkon innen és túl, és még azon is túlról. Kaptunk rajzokat Erdélyből, Vajdaságból, Felvidékről és Magyarország számtalan pontjáról, óvodákból, iskolákból, fogyatékos otthonokból.  A minden várakozáson felül sok és szép pályamű közül nehéz volt eldönteni, hogy melyik részesüljön díjazásban. Két neves I. kerületben élő képzőművészt kértünk fel a nehéz feladatra, hogy  ők döntsék el, kik legyenek a díjazottak. Balla Gábor szobrászművész és Luzsicza Árpád grafikus- és festőművész vállalták el ezt a nem könnyű feladatot. Végül ötvenegy alkotást választottak ki, de ennek többszöröse is megérdemelte volna a jutalmat. Május 30-án a vasárnap délelőtti istentiszteletre hívtuk meg a díjazottakat. Ezt követően volt az eredményhirdetés. A rendezvény fővédnöke dr. Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere, a program megvalósításához a Budavári Önkormányzat támogatását is elnyertük.  Voltak díjazottak a határon túliak közül, református és más felekezetbeli és önkormányzati intézményektől, fogyatékos otthonokból. Az eredményhirdetés után a gyülekezeti ház kistermében mindenki megkereshette a saját alkotását, mert a rendezők a díjazott alkotásokat egy kiállításon mutatták be az érdeklődőknek, majd a nagyteremben a szeretetvendégségen mindenki megkóstolhatta a vendégek részére elkészített finomságokat.

Ezúton szeretnénk minden résztvevőnek gratulálni, megköszönve a szép rajzokat.  Külön köszönjük a pedagógusok, szülők segítségét. Köszönjük azok munkáját is, akik most nem kerültek díjazásra, ők is remek munkát végezetek!

Aki a díjazottak közül nem tudott itt lenni, azoknak eljuttatjuk a nyereményeket. Akiknek a városából volt itt vendég, azokat megkértük, hogy vigyék el az ajándékokat és az oklevelet azoknak, akik nem tudtak eljönni. Így, ezeken a szeretetszálakon keresztül küldtünk ajándékot Szabadkára, Debrecenbe, Soltvadkertre, Kolozsvárra, Nagykanizsára, Nagykőrösre. A többi pályázónak is igyekszünk az ajándékokat mihamarabb eljuttatni, ha tudjuk személyesen, ha nem sikerül, akkor postán küldjük.

A pályamunkákból ősszel jótékonysági árverést szeretnénk rendezni a felvidéki magyar nyelvű oktatás támogatására.

Hálásak vagyunk Istennek a szép napért. Jó volt együtt lenni és személyesen is megismerni a sok ügyes gyermeket, szüleiket, tanáraikat. Ha Isten éltet minket négy év múlva újra találkozunk!

Mert ismét megéltük, megtapasztaltuk az Igét, amit vezérigénknek választottunk és minden oklevélre ráírtunk: "Nagyok és csodálatosak a te műveid  mindenható Úr Isten!"  (Jel. 15, 3.)És a gyermekek rajzaiból is ugyanez az üzenet tükröződött vissza! Hála Neki érte, hogy közelebb kerülhettünk egymáshoz és Hozzá is, hogy érezhettük: itt van közöttünk!
SDG!

A szervezők nevében: Csenki Zsuzsanna diakóniai gondnok

 

Egyéb információk: www.haypal.gyulekezet.hu és

http://www.gyulekezet.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=420&Itemid=1