A Kálvinista Szemle júniusi számáról

Két írásban is foglalkozik a küszöbönálló parlamenti választásokkal a Kálvinista Szemle, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház hivatalos lapja.

Molnár István királyhelmeci lelkész az Istennek tetsző választásainkra irányítja a figyelmet, Fekete Vince főgondnok és Fazekas László püspök pedig arra buzdítanak, hogy ne engedjük, hogy rólunk nélkülünk döntsenek.

A gyermeknap kapcsán Gasparecz Tihamér, a jókai Jó Pásztor Háza munkatársa a kiszolgáltatott gyermekekkel kapcsolatos aggodalmait fogalmazza meg. Az Olvasólámpa rovatban az Isten emberi valóságáról szóló, Hit - kapcsolat című könyvről olvasható recenzió.

A lap bemutatja a beázott zempléni műemlék templomot, a boldogságot pedig az istenfélő és az evolúciót valló ember szempontjából is megvilágítja. Élménybeszámoló olvasható benne az Európai Magyar Evangéliumi Ifjúsági Konferencia nagyheti találkozójáról, a Fiatal Reformátusok Szövetsége Duna Menti Egysége működéséről pedig Gyurcsis Júlia kapcsolattartó ír. A gyermek- és ifjúsági rovatban a jó pásztorról és Péter hitvallásáról olvashatnak fiatalok és idősebbek egyaránt.

A tudósítások közt - egyebek mellett - a lévai gimnáziumban megrendezett iskolaügyi konferenciáról, a kisgéresi lelkipásztor beiktatásáról, egy Kárpát-medencei missziói és diakóniai konferenciáról is van egy-egy írás.

A Kálvinista Szemle júniusi száma nekrológban emlékezik meg Tonk Istvánról, az Erdélyi Református Egyházkerület főgondnokáról, aki közúti baleset következtében hunyt el, és közli a Zsinati Tanács 9. ülése közérdekű határozatait is.

Csatolt állományok