A morális válság már kézzel fogható hazánkban - Bölcskei Gusztáv

A morális válság már kézzel fogható hazánkban - mondta Bölcskei Gusztáv. A Magyar Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke ezt annak kapcsán mondta, hogy egy 83 éves református lelkész özvegyet bántalmaztak a rendőrök azon a Kossuth téri tüntetésen, amelyen több ezer tüntető követelte a kormány távozását, miközben Bajnai Gordon a Parlamentben letette a miniszterelnöki esküjét. Eltorzult az emberi társadalom és a hatalom - tette hozzá a püspök. A kialakult politikai helyzetben Bölcskei Gusztáv szerint a legnagyobb probléma az, hogy hiányzik a bizalom.

"Minden olyan intézkedés, politikai, gazdasági döntés, ami a családokat gyengíti, az veszedelmes és öngyilkos tendencia. Amelyik pedig erősíti azokat, az segíti a teljesebb emberi életnek a kibontakozását- - mondta püspök. Bölcskei Gusztáv szerint nem terhelheti az embereket felelősség azért, mert szerettek volna jobban élni. Ebben a felelősség nem kenhető így szét - fogalmazott a püspök. Ez egy farizeusi megoldás - tette hozzá a Zsinat lelkészi elnöke.
Ebben a válságos helyzetben a református egyháznak meg kell mutatni, hogy a legelesettebbeken és a rászorulókon mi még mindig tudunk és akarunk is segíteni. A gyülekezeteinknek és az intézményeinknek olyan közösségeknek kell lenniük, ahová az emberek mindig bizalommal fordulhatnak segítség és lelki támasz reményében.

Forrás:reformatus.hu