Áldásos munka – egyházi vezetők a Magyar Televízióban

Június 5-én egyházak és felekezetek vezetői látogattak az MTV új gyártóbázisára. A neves közéleti személyek találkoztak az intézmény vezetőivel és megáldották a Vallási és Egyházi Szerkesztőség szobáit.

A Magyar Televízió új székházába Erdő Péter bíboros, prímás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Steinbach József református püspök, Fabiny Tamás evangélikus püspök, Schőner Alfréd főrabbi, az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem rektora, Mészáros Kálmán, a Magyar Baptista Egyház elnöke, valamint Imrényi Tibor, a Magyar Ortodox Egyházmegye címzetes esperese látogatott el.

„Az új médiaüzemben szív és megújuló erő kell, hogy napról napra betölthessük küldetésünket – hangsúlyozta a vendéglátó, Medveczky Balázs alelnök. Az emberek megszólítása, informálása, tanítása a médiatörvényben rögzített feladatunk, de egyben önként vállalt tevékenységünk is. Ebben az értelemben pedig Önökkel együtt ugyanazt a célt szolgáljuk: közösséget építünk.”

Ezt követően a küldöttségek vezetői megáldották a két évtizede alapított Vallási és Egyházi Szerkesztőség szobáit, s egyben röviden szóltak is az egybegyűltekhez.

Erdő Péter az egyházalapító Péter kiválasztásához fűzte gondolatait: mindannyian, akik a szerkesztőségben dolgoznak, egy nevet, egy új küldetést kaptak. Ennek megtalálásához és életre váltásához kérte Isten áldását. Steinbach József aláhúzta: minden ember várja, hogy megszólítsák, de csak Isten igéje lehet a legfőbb kapaszkodó. Fabiny Tamás a média szerepéről beszélt. Elmondása szerint a médiának hármas szerepe van: az információ, az edukáció és a rekreáció. Jelen világunkban az első kettő kárára az utóbbi tolakodik előre. Az egyházi vezető kérte a jelenlevőket a tájékoztatási és a nevelési feladatok megerősítésében.

Schőner Alfréd egy jeruzsálemi szent könyvből idézett: „Vannak emberek, akiknek szíve helyén kő van, s vannak kövek, amelyekben szív dobog.” A főrabbi azt kívánta a hallgatóságnak, hogy érző szívű emberek népesítsék be az új gyártóbázist. Mészáros Kálmán csatlakozott az előbbi gondolathoz, szavai szerint az új székház egyben új korszakot is jelent. Isten azt áldja meg, ami szerinte való, s egyben kívánta, hogy e falak közt végzett munka is szolgálja az Úr akaratát.

 

Magyar Kurír