Az egységes Magyar Református Egyház közös dolgairól

- tárgyal a Generális Konvent elnöksége. Házigazda a Dunamelléki Református Egyházkerület.

A szlovákiai nyelvtörvény hatásairól, a kárpátaljai iskolák ellehetetlenüléséről, valamint a vajdasági autonómiában rejlő lehetőségekről is tárgyal a Generális Konvent elnöksége.
A Dunamelléki Református Egyházkerület ad otthont az egységes Magyar Református Egyház közös képviseleti testülete tanácskozásának szerdán és csütörtökön (január 13-14.) Budapesten, a Ráday utcában.

Generális Konvent elnöksége megvitatja a Magyar Református Egyház költségvetését és a közös teherviselés lehetőségeit.
A testület dönthet egy közös Kárpát-medencei református médium létrehozásáról, valamint a kommunikációs együttműködés továbbfejlesztéséről.
Áttekintik a szlovákiai nyelvtörvény hatásait, a kárpátaljai iskolák ellehetetlenülését, valamint a vajdasági autonómiában rejlő lehetőségeket.
A konvent témái között szerepel, hogy az egyház idén novemberben emlékezik Bethlen Gáborra Gyulafehérváron. A református fejedelem születésének 430. évfordulóját közösen ünneplik.

A testület május 22-re, az egységes Magyar Református Egyház megalakulásának első évfordulójára közös rendezvényeket tervez, melynek részleteiről is egyeztetnek a református egyházi vezetők.

 

Forrás: reformatus.hu