Báránykák Evangelizációs Gyermektábor Alsócsernátonban

Báránykák Evangelizációs Gyermektábor tizedszer

Az alsócsernátoni IKE (Ifjúsági Keresztyén Egyesület) és IKA Ifjúsági Egyesület idén is megszervezte július 26-31. között a Báránykák Evangelizációs Gyermektábort.
A legelső tábort 2001-ben tartották az ikések pécsi barátaik segítségével, és azóta megszakítás nélkül minden nyáron megszervezik, azzal a céllal, hogy az evangélium terjedjen a gyermekek között.
Az idei bibliahét tematikai anyagát az előző évekhez hasonlóan a KOEN Alapítvány dolgozta ki, melynek mottója: "Jertek ünnepeljünk!"
A táborba látogató 110 gyermek napi programja a következőképpen alakult: délelőttönként gyülekező, közös éneklés, áhítat, kiscsoportos beszélgetések, ebéd, és délutánonként lehetőség adódott szabadidős-, illetve kézmûves tevékenységek kipróbálására, mint bútorfestés, gyertyaöntés, nemezelés, agyagozás, gyöngyfûzés, bogozás, fonás, dinamikus játékok, filmnézés, sportvetélkedők illetve kirándulás a közeli erdőbe.
Az áhítatokon Bíró Nándor plébános, Vinczi Botond és Takács Lajos lelkipásztorok szolgáltak, a kézmûves tevékenységek levezetésében segítettek Mikola Edit és Haszmann Gabriella.

A vakációs bibliahét megszervezését és lebonyolítását támogatta: Kovászna Megye Tanácsa, a Communitas Alapítvány, Nagyoláh Árpád magánvállalkozó, az MP Agro Kft és Fábián Sándor.
Továbbá köszönetet érdemelnek Szotyori Irén, Máthé Gizella és Máthé Zsuzsa szakácsnők, akik naponta gondoskodtak a gyermekek meleg ebédjérõl.
Nem soroljuk fel a neveket, de meg kell említenünk az ikések áldozatkész munkáját, akiknek kitartó és szeretetteljes szolgálata nélkül nem jöhetett volna létre a bibliahét.
Adja a Teremtõ, hogy még éveken át dolgozhassanak ezek az ifjak, sok gyermeket elvezetve ezáltal Jézus Krisztushoz.

Kocsis Zoltán
Fotó: Bodó Imre

Csatolt állományok