Bölcskei Gusztáv: Kézzel fogható a morális válság hazánkban

A Zsinat lelkészi elnöke ezt annak kapcsán mondta, hogy egy 83 éves református lelkész özvegyet bántalmaztak a rendőrök.

 

 

Az eset azon a Kossuth téri tüntetésen, amelyen több ezer tüntető követelte a kormány távozását, miközben Bajnai Gordon a Parlamentben letette a miniszterelnöki esküjét. Eltorzult az emberi társadalom és a hatalom - tette hozzá a püspök. A kialakult politikai helyzetben Bölcskei Gusztáv szerint a legnagyobb probléma az, hogy hiányzik a bizalom. 
„Minden olyan intézkedés, politikai, gazdasági döntés, ami a családokat gyengíti, az veszedelmes és öngyilkos tendencia. Amelyik pedig erősíti azokat, az segíti a teljesebb emberi életnek a kibontakozását" - mondta püspök.

Bölcskei Gusztáv szerint nem terhelheti az embereket felelősség azért, mert szerettek volna jobban élni. Ebben a felelősség nem kenhető így szét - fogalmazott a püspök. Ez egy farizeusi megoldás - tette hozzá a Zsinat lelkészi elnöke. 
Ebben a válságos helyzetben a református egyháznak meg kell mutatni, hogy a legelesettebbeken és a rászorulókon mi még mindig tudunk és akarunk is segíteni. A gyülekezeteinknek és az intézményeinknek olyan közösségeknek kell lenniük, ahová az emberek mindig bizalommal fordulhatnak segítség és lelki támasz reményében. 

Forrás:reformatus.hu