Cipősdoboz adomány Szilágygörcsönynek

A Tiszafüredi Református Egyházközség és intézményének küldöttsége cipősdoboz adományt vitt Szilágygörcsönynek.

 

December 19-én szombaton kibocsátó istentisztelet után indult útnak Szűcs M Sándor református tanító, és Horváth István tiszafüredi presbiter Erdélybe. Úticéljuk a Zilah városa melletti Szilágygörcsöny volt. Feladatuk pedig az, hogy a református iskola tanulói, osztályai által összeadott, illetve a tiszafüredi gyülekezet által kiegészített szépen csomagolt „cipős doboz” -ba rejtett ajándékokat átnyújtsák a kint élő testvéreknek.

A faluban a már megszokott szeretettel fogadták a küldöttséget, s az éppen ifjúsági foglalkozásra gyűlt fiatalok segítettek kipakolni a fürediek szeretetének jelképeit.
Bár az idő szűkösre volt szabva, a lelkész megmutatta a másik szolgálati helyén Nyírsiden épülő haranglábat, melynek megléte régen óhajtott álma az ott lakóknak.

Szűcs M Sándor a lelkipásztorral és Horváth István presbiterrel megtekintette a 2010 nyarán egy héten keresztül füredi fiatalok segítségével is végzendő munkálatok helyszíneit. Megállapodtak abban, hogy további pontosítások után nyár elején miben is fog tudni tevékenyen segíteni a faluba rövid időre költöző majd 20 önkéntes.

Visszaindulás előtt még egy kis szánkózásra is jutott idő, a parókia utcáján. Felfrissülve, teli élményekkel, jó időben vágott neki a küldöttség a hazaútnak.

Melynek utolsó 100 km-re a kialakult hóvihar, és a szélsőséges útviszonyok miatt izgalmasabbra, fárasztóbbra sikerült mint azt előre tervezték.

Ám az Úr Isten ismét bizonyította hogy gondját viseli azoknak, kik az Ő segítségéért fohászkodnak. Így szombat este fél tízkor a küldöttség minden tagja épségben családja körében pihenhette ki az igen megterhelő út fáradalmait

Szűcs M Sándor
www.reftiszafured.hu