Cselekvő egyház

- háromezer önkéntes dogozott szombaton a Szeretethíd programban

Szociális szolgálatot, közhasznú feladatokat végeznek önkéntesek országszerte a Magyar Református Szeretetszolgálat Szeretethíd elnevezésű programjában.
Az egész napos eseményt a budapesti Bethesda Kórház udvarán nyitották meg október 3-án, szombaton reggel. 

Pál Sándor a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumának elnöke megnyitó beszédében azt mondta: „azért hívtunk erre az eseményre, hogy együtt tegyünk embertársainkért, közösségeinkért, és nyíljunk meg a rászorulók előtt. Mutassuk meg, hogy egyházunk cselekvő egyház, amely nem zárkózik be, hanem észreveszi az elesetteket!" 

Bölcskei Gusztáv református püspök köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy önmagában is nagy dolog, hogy ebben a szomorú országban ennyi mosolygós ember együtt tud lenni.
"A szeretethíd alapmotívuma, hogy próbáljunk értelmes módon segíteni és hidakat építeni" - tette hozzá. 
A zsinat lelkészi elnöke szerint jó üzenet, hogy októberben, a reformáció hónapjában úgy jelenik meg a református egyház a társadalomban, hogy azt kérdezi: miben segíthetünk?
A megnyitón Kovács Árpád az Állami Számvevőszék elnöke arról beszélt, hogy társadalmi szolidaritást vállalva többre juthat az ország.

Vágják a fákat, tisztítják a csatornákat, szemetet szednek, falfirkákat tüntetnek el, takarítanak és parkokat tesznek rendbe az önkéntesek országszerte - mondta Vad Lilla. A szeretethíd programkoordinátora azt is elárulta, hogy körülbelül háromezer önkéntes dolgozik országszerte, hogy másokon segítsen. Minden korosztályt bevontak a munkába. Hetven éven felüliek és kisgyermekek is kiveszik a részüket az önkéntes munkából.

 

Forrás: reformatus.hu