Együtt az 1%-ért

Az összefogás hiteles kommunikáció. 2008-ban a történelmi keresztény egyházak és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közös 1%-os kampányukkal tovább tudták növelni az egyéni felajánlók számát.

A "Hűség Istenhez és az emberhez" fősor alatt futó kampány célja, hogy a szokásos általánosságok helyett testközelből, dokumentarista megközelítésben mutasson be egyházi fenntartású intézményeket, ott dolgozó világi és egyházi munkatársakat. Őket megismerve szándékaink szerint érthetővé válik az 1%-os felajánlásokból, a vallási szolidaritás elve alapján működtetett szociális és oktatási rendszer fenntartásának és fejlesztésének fontossága.

A kampányoldalon bemutatkozik az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthon, ahol az igazgató hihetetlen erővel fogalmazza meg a halmozottan fogyatékkal élő emberek krédóját. A református egyház az örökzöld Bethesda Gyermekkórházzal nevezett, az evangélikusok a Fasori Gimnázium fegyelmezett derűjét mutatják be, míg a Mazsihisz a kóser Benjámin Óvoda hétköznapjaiba vezeti el az olvasót. A www.bizalmiszavazat.hu oldalon, a fenti tartalmakon kívül megtekinthető még a közös kampány televíziós szpotjának internetes verziója is.

Aki tehát szeretne rövid betekintést kapni az egyházak által végzett társadalmi szolgálat és kommunikáció jelenlegi helyzetébe, semmiképpen ne hagyja ki az oldalt! Aki még bizonytalankodik, annak álljon itt néhány technikai szám:

Magyar Katolikus Egyház: 0011

Magyarországi Református Egyház: 0066

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége: 0358

Magyarországi Evangélikus Egyház: 0035


(index.hu)