Előzetes a Harangszó szeptemberi első számából (2009/17.)

A temesvári forradalom huszadik évfordulója és az ötszáz éve született Kálvin Jánosra való emlékezés jegyében tartotta tizedik konferenciáját a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Nőszövetsége. A lap címoldalán Bogya Kis Mária nőszövetségi elnök részletes beszámolója olvasható.

 

A vezércikket ezúttal Varga Károly jegyzi. A szerző A megmaradás záloga című írásában a család szerepének 21. századi átértékelődéséről elmélkedik, annak kapcsán, hogy a koltói templomban nemrég több házaspár megerősítette 25 éve kötött fogadalmát.

Kálvin-szobrot avattak augusztus elején Biharon és Nagyszántón. Tóth Zsigmond a bihari ünnepségről küldött beszámolót. Befejező részéhez érkezett Kupán Árpád sorozata, melyben a 150 éve született egyházkerület-alapító Sulyok István életútját követte végig.

Ismét jelentkezik a lap ifjúsági oldala, melyen Barabás Attila a tasnádszántói és az érszodorói gyermek-bibliahétről tudósít. A magyarországi Csillagpont református ifjúsági fesztiválon a resicabányai gyülekezet öt fiatallal képviseltette magát, derül ki M. Biró Júlia beszámolójából. A rovatban a Tálentum zenekar koncertkörútjáról is olvashatunk.

A Presbiter-oldalon Dr. Lévai Botond írásában a presbiteri szolgálat felelősségét járja körül. Ismét jelentkezik az Őrzők a strázsán című rovat, melyben ezúttal feketeerdői presbiterek vallanak hitükről, szolgálatukról.

A Harangszó szeptemberi első száma több cikkben is foglalkozik a szeptember elsején életbe lépett szlovák nyelvtörvénnyel.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület kéthetente megjelenő gyülekezeti lapja megvásárolható és megrendelhető a lelkészi hivatalokban. A lap internetes oldala a http://harangszo.blogspot.com címen olvasható.