Erősödnek a kapcsolatok a zsidóság a reformátusok között

Feldmájer Péter szerint a református egyházközségekre nem jellemző az antiszemitizmus, legfeljebb egy-két ember viselkedése kelti ezt a látszatot.

Erősödnek a kapcsolatok a magyarországi vallásos zsidóság és a református egyház tagjai között. Erre jó példa a Károli Gáspár Református Egyetem és az Országos Rabbiképző Zsidó Egyetem között nemrégiben kötött együttműködési megállapodás - mondta Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke.

A református egyetemen rendezett, A visszhang tanúi című nemzetközi diákkonferencián a Mazsihisz elnöke hangsúlyozta: a két felekezet közötti szálakat erősíteni kell, hiszen a zsidóság és a reformátusok "sokszor együtt vannak örömben és bánatban egyaránt".

Feldmájer Péter jelentősnek tartotta, hogy a konferenciát éppen a református egyetemen rendezték meg, mert véleménye szerint a média híreivel ellentétben a református egyházközségekre nem jellemző az antiszemitizmus, legfeljebb egy-két ember viselkedése kelti ezt a látszatot.

A reformátusok többsége, a hívek ezrei, tízezrei úgy viselkednek a zsidósággal szemben, ahogy a Szentírás tanítja - mondta.

MTI