Fotó- és videópályázat fiataloknak

A szeretetszolgálat ajándéka címmel hirdet alkotói pályázatot a református köznevelésben tanuló diákoknak a Református Szeretetszolgálat.

A pályázat kiírója
A Református Szeretetszolgálat, amely szakmai segítséget nyújt a református szolgálatok működésében, támogatja a gyülekezeti diakóniát, segíti a diakónia fejlesztését, valamint a felzárkózás ügyét.

A pályázat célja
A református intézményekben számos szép diakóniai kezdeményezés működik. A református iskolák diákjai tanáraik, lelkipásztoraik, szüleik segítségével kisebb koruk óta alkalmilag vagy rendszeresen gyakorolják a diakóniát, legyen szó egyszeri adománygyűjtésről vagy rászorulók másfajta megsegítéséről, a segítségre szorulók, gondozottak meglátogatásáról vagy épp a közösségi szolgálat keretein belül végzett munkáról. Szeretnénk lehetőséget adni Nektek arra, hogy magatok és mások számára is megfogalmazzátok, mit jelent a szeretetszolgálat és miért fontos, miért jó.

Mivel lehet pályázni?
A pályázatra önálló, új alkotásokat várunk, melyeket kétféle módon lehet elkészíteni: pályázhatsz fotósorozattal (akár ppt-be rendezve) vagy egy rövidfilmmel (TIK-TOK videó). Fontos, hogy az alkotás a Te szellemi terméked legyen, Te légy annak kitalálója, elkészítője.

Kik pályázhatnak?
A pályázat a református iskolákban tanuló 7-12. évfolyamos diákoknak szól. Három korcsoportban lehet nevezni: 7-8. évfolyam, 9-10. évfolyam és 11-12. évfolyam.

Egyéni vagy csoportos a pályázat?
Egyénileg, párosan és maximum három fős csoportban is lehet pályázni. Ha ketten vagy hárman pályáztok, a nevezést arra a korcsoportra kell küldeni, ahová a legidősebb csapattag tartozik. 

Felnőttek segítsége igénybevehető-e?
Igen, biztosan sok segítséget kaphatsz tanáraidtól, lelkészedtől vagy a szüleidtől, ezeket fogadd is el nyugodtan, javasoljuk is, hogy szólítsd meg őket! Nekik ezúton is köszönjük, hogy segítenek Neked! Azonban arra is kérünk, hogy a munkád, a beadott pályázatod legyen személyes, a te gondolataidat, tapasztalataidat tükröző, mert elsősorban arra vagyunk kíváncsiak, hogy te hogyan látod, hogyan élted, éled meg a szeretetszolgálatot.

Beadási határidő
A beküldési határidő 2023. november 20., éjfél. A rendszer eddig az időpontig fogadja a pályaműveket.

Mi szükséges még a nevezéshez?
A nevezés két részből áll, egyrészt a pályamű beküldéséből, másrészt a hozzá tartozó adatlap kitöltéséből és beküldéséből. Az adatlapot ki kell nyomtatni és kitöltés után, beszkennelve beküldeni. Amennyiben a pályázó a 18. életévét még nem töltötte be, a törvényes képviselőnek is szükséges egy adatlapot kitölteni.

Kik értékelik a pályázatokat?
A Református Szeretetszolgálat vezetői és munkatársai. Elsősorban az ötletet, tartalmi igényességet és a személyességet értékelik majd.

Mik a nyeremények?
A legjobb alkotások megjelennek a Református Szeretetszolgálat közösségi felületein, csatornáin. A legjobb alkotók az alábbi értékes díjakat vehetik át 2023. adventjében, egy ünnepélyes díjátadón. Kategóriánként az első helyezett 150.000 forint, a második helyezett 100.000 forint, a harmadik helyezett 50.000 forint értékű vásárlási utalványt nyer.

Mikor lesz nyilvános az eredmény?
A pályázati eredményekről a Református Szeretetszolgálat felületein adunk hírt, illetve a nyerteseket külön is értesítjük. A nyeremények átadására egy 2023 adventjében rendezett díjátadó keretében kerül sor.

Bármilyen további kérdéssel keresd bizalommal a Református Szeretetszolgálat munkatársát az alábbi e-mail címen: aszeretetszolgalatajandeka.palyazat@diakonia.hu.

További információ és jelentkezés:
https://diakonia.hu/2023/10/16/a-szeretetszolgalat-ajandeka-kreativ-alkotas-palyazat-a-reformatus-koznevelesben-tanulo-diakoknak/

https://www.facebook.com/photo/?fbid=625703856434637&set=a.479274077744283