Ifjúsági hírlevél

MRE Zsinati Ifjúsági Iroda

1. VII. Református Zenei Fesztivál
A Református Zenei Fesztivált 2010. június 5–6–7-én immár hetedik alkalommal rendezik meg Budapesten, a ferencvárosi Ráday utcában és környékén. A fesztivál keretében sor kerül a református iskolák kórusainak találkozójára, a koncertek és elõadások mellett lesz fáklyás menet zsoltárénekléssel is. Többek között határon túli együttesek is színesítik a programot: TransylMania (Erdély), Bakos Árpád és barátai (Vajdaság), Sola Musica (Csejd – Erdély), Szatmári Református Egyházmegye Lelkészkórusa és Gyermekkórusa.
További információ:
http://www.perifericrecords.com

2. Délvidéken önkéntes munkatársakat keresnek nyári gyermektáboroztatáshoz
2010. június 21–25. közötti gyermektábor szervezõi csapatába keresünk két, gyermekmunkában már tapasztalatokkal rendelkezõ, hívõ fiatal személyt, akik nyitottak az új dolgok tanulása felé, érdekli õket az élménypedagógia, tudnak csapatban dolgozni, hajlandóak egy hétig csak a legkisebbeket szolgálni, s bírják a gyûrõdést, szeretnek mókázni, értik a tréfát, képesek játszani és nevetni órákon keresztül. Fizetni nem tudunk a segítségért, csak útiköltséget és teljes ellátást biztosítunk, ellenben a segítõ megismerkedhet élõben az élménypedagógiával, egy héten keresztül aktív résztevõje és gyakorlója lehet ennek a módszernek, s ha nyitott rá, a módszertárát feltöltheti. Jelentkezni lehet egy rövid (max. fél A4-es oldal) motivációs levéllel az alábbi email címen:
suranyi.zoltan@gmail.com

3. “Hogyan mondjam el neked?” – konferencia a Balaton-parton
Szeretettel hívunk a Szentkirályszabadjai Református Egyházközségbe május 30-án 15 órától az idei Sófár-konferenciánkra, aminek témája a mai, posztmodern ember megszólítása. Hogyan szólalhatnának meg alkalmainkon a témánk és szövegeink, hogyan építsük fel istentiszteleteinket, hogyan éljük meg gyülekezeti találkozásainkat úgy, hogy az közelebb vigye a posztmodern embert – beleértve magunkat is – Istenhez, kifejezhesse életérzéseinket, és választ adhasson életkérdéseinkre: Tehát: hogyan mondjam el neked – milyen liturgiával, igehirdetéssel, énekléssel, szimbólumokkal? Ilyen kérdésekkel foglalkozik a Sófár most következõ konferenciája.
Bõvebb információ, jelentkezés:
http://www.sofarportal.hu

4. Piknik a Hajógyári szigeten
A Budapesti KIE szervezésében június 12-én játékdélután lesz a Hajógyári - szigeten június második hétvégéjén. A programban szerepel terepjáték a nagyobbaknak, játszótér a kicsiknek, szigetbejárás az érdeklõdõknek, piknik az éheseknek. Minden korosztály megtalálhatja a számára megfelelõ kikapcsolódást. Jelentkezés nem szükséges, találkozó 9 órakor lesz a Filatorigát HÉV - megállónál.
További információ:
http://www.kie.hu

5. „Ez az a nap!”– Dicsõítõ és családi nap június 19-én
Idén 10 éves az „Ez az a nap!” dicsõítõ rendezvény. A szervezõk a jubileumhoz méltó, változatos és színvonalas programokkal várják az érdeklõdõket, június 19-én 15.30-tól 22.30-ig Budapesten, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A nap folyamán fellép többek között Csiszér László, Gyárfás István, Lakatos Béla, Pintér Béla, Planetshakers (AUS), Prazsák László és Ron Kenoly is. Néhány dal erejéig szintén színpadra lép Karácsony János (LGT), Sasvári Sándor, Bolyki Balázs, Johnny K. Palmer, és az Eucharist együttes (Gável testvérek).
Bõvebb információ:
http://www.ezazanap.hu

6. Konfirmandus - konferencia 2010. július 26–31-ig
A Dunamelléki Egyházkerület konfirmandus - konferenciát szervez Kecskeméten, az Emmaus házban, idén konfirmáltak vagy jövõre konfirmálók részére, azaz 6–8.osztályos fiatalok számára. A hét témája: GYÕZELMES HIT, avagy Érdemes ma is a református keresztyén hitet választani? A részvételi díj: 12.500 Ft a teljes hétre. Ha konfirmációt vezetõ lelkészként szívesen jönne segíteni, saját csoportjával együtt, kérem, ezt külön jelezze a lenti email címen. Jelentkezési határidõ: 2010. június 15.
Jelentkezés és bõvebb információ:
fodoram@raday28.hu

7. SDG nyári tábor, július 5-11-ig
A Soli Deo Gloria diákmozgalom idei nyári táborát Pápán rendezik meg július 5. és 11. között. A hét folyamán a következõ kérdésekre keresik majd a választ: ki az a Jézus, aki szegény, dicsõséges, akit sokan sokféleképpen képzelnek el? Mit jelent az õ uralma? Hogyan értsem a Jelenések könyvét? Az elõzõ évekhez hasonlóan, idén is lesz jó hangulat, sok éneklés, beszélgetés, bibliaolvasás, együtt gondolkozás, játék, mûhelyek (népi, bibliodráma, kézmûves), strand, reméljük, hogy jó idõ, és hogy te is ott leszel!
Bõvebb információ és jelentkezés:
http://www.sdg.org.hu

8. A Reformátusok Lapja legfrissebb számából
A trianoni békediktátum 90. évfordulóján az ifjúsági oldalon Siba Balázs morfondírozik a ki nem beszélt trianoni sérelmekrõl és ezek következményeirõl, a Késztetõ rovatból pedig kiderül, hogy miért érdemes a Délvidékre látogatni reformátusként. A Reformátusok Lapja megvásárolható a gyülekezetekben és szerdától a nagyobb újságárusoknál.

Az ifjúsági oldal korábbi cikkei:
http://reflapifjusagioldal.reformatus.hu
ZSINATI IFJÚSÁGI IRODA
1146 Budapest, Abonyi u. 21.
Tel.: 1/460-0702; fax: 1/460-0703
ifjusag@zsinatiiroda.hu
http://ifjusag.reformatus.hu