Illemkampány a médiában

Az Országos Rádió és Televízió Testület számára

1088 Budapest, Reviczky u. 5.

"...a magyar nyelv olyan, mint a terméskő, egy tömbből van, amin az idő vihara egyetlen karcolást sem hagyott. Nem naptár ez, amely a korok változásához alkalmazkodik. Nincs szüksége senkire, nem kölcsönöz, s nem von vissza, nem ad és nem vesz el senkitől. E nyelv a legrégibb és legdicsőségesebb emlékműve a nemzeti önállóságnak és szellemi függetlenségének." - írta Sir Bowring John (1792-1872) angol nyelvész 1830-ban.

Tisztelt dr. Majtényi László Elnök Úr, Tisztelt Testület!

Az angol Campaign For Courtesy mozgalomhoz hasonlóan, annak célkitűzéseivel egyetértve mi, az aláírók illemkampányt kívánunk folytatni elsősorban a kereskedelmi rádiókban és televíziókban egyre gyakrabban felbukkanó trágár beszéd, és esetenként a keresztény vallásainkat sértő kifejezések, utalások ellen.
A rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény 3. § (3) bekezdése, miszerint "A műsorszolgáltatás nem irányulhat semmilyen kisebbség, sem bármely többség nyílt vagy burkolt megsértésére- tiltás alapján kérjük, hogy a t. Testület megfelelő eréllyel járjon el a minket bántó, fent vázolt szóhasználat, vagy vallásainkat sértő megnyilvánulások ellen.

Tisztelettel,
az aláírók

Catlakozni a Csillaghang Rádió honlapján lehet:
http://www.csillaghang.hu/illemkampany