„Isten tenyerében” napközis hittan tábor

Június 25-én ért véget a Budapest-Csillaghegyi Református Egyházközség másfél hetes nyári napközis tábora.

Minden évben igyekszünk a szülőknek segítséget adni abban, hogy gyermekeiket már rögtön a nyári szünet első napjaiban el tudják helyezni. Emellett tartalmas programot biztosítunk számukra, gondos felügyeletet, és ami cseppet sem elhanyagolható: próbáljuk őket Isten szeretetével megismertetni. Idén a tábor témájaként, Isten gondviselésének, és gazdag ajándékának, állandó odafigyelő gondoskodásának a bemutatása volt a cél, a teremtés napjain keresztül, egyben kitekintve a jövő távlatába, az új teremtésre.

A nyolc napos tábor alatt naponta, három korosztályban, a teremtés egy mozzanatával foglalkoztunk. A 4-6 évesek, a 7-10 évesek, és a 11-13 évesek a napi témát korosztályuknak megfelelő módon tették a mindennapokban alkalmazhatóvá, és számukra érthetőbbé, megsejtve belőle Isten ajándékának gazdagságát, sokszínűségét, és törékenységét. Megismerték azt, hogy Isten egy tökéletes világot teremtett és adott a kezünkbe, hogy gazdálkodjunk vele. Meglátták azt is, hogy mindezzel lehet jó sáfár módjára is bánni, de el is lehet rontani. Az isteni gondviselés gazdagsága mellett a táborban hangsúlyoztuk a saját személyes felelősségünket is.

A napközis tábor ideje alatt nem nagyon kedvezett nekünk az időjárás. Sokszor beszorított a gyülekezeti terembe, megakadályozva a tervezett kirándulásokat. Helyette sokat játszottunk együtt és kézműves foglalkozásokat tartottunk. Ahogyan az idő engedte, környékbeli sétákat tettünk a Duna partra, valamint a közeli Gőtés-tóhoz. A foglalkozások levezetésében köszönet illeti Fülöp Áron presbiterünket, aki az esős délutánokon mindig szívesen jött közénk kifogyhatatlan játéktárával, Veres Sándor főgondnokunkat, aki egy kis játékra is szakított időt. Somogyi Sándor presbiterünk az idén az ember teremtése kapcsán Ádám és Éva plakettet készített a táborozókkal. Perity Mercédesz pedig gyöngyből fűzött állatokat készített a gyerekekkel.

Nagy Zsófia, Szabó Dávid és Leányi Álmos, korábbi konfirmandusokként jöttek vissza csoportvezetőként segíteni. A finom ételről a gyülekezet asszonyai gondoskodtak napról napra.

A hagyományos, szülőkkel közös, táborzáró bográcsozásunkra még a nap is kisütött. Így egy jó hangulatú, kerti bográcsozással, zárhattuk a táborunkat az idei évben is. Mindezért, a segítő kezekért, a balesetmentes táborért Istené legyen a dicsőség és a hálaadás!

Szabari Erika

Csatolt állományok