Jótékonysági koncert Szíriáért

A Károli Gáspár Református Egyetem jótékonysági koncertet szervez március 31-én a Zeneakadémián a szíriai földrengés károsultjainak megsegítésére. A koncert jegybevételéből és a helyszíni adományokból befolyt összeget a Károli Gáspár Református Egyetem és a Magyarországi Református Egyház a szíriai Aleppói Református Egyházközség segítségével juttatja el a nehéz helyzetbe került testvérekhez. Aleppó lakói és a református testvérek éveken át álltak a bombázások és a harcok középpontjában, amikor február 10-én Aleppó városát és lakóit hatalmas erejű földrengés rázta meg, emberéletekben pótolhatatlan veszteségeket és borzalmas pusztításokat okozva.

A március 31-én tartandó jótékonysági koncerten mutatják be a Károli Gáspár Református Egyetem alapításának 30. évfordulójára komponált Áldáskívánás című, négyszólamú vegyeskarra és orgonára írt zeneművet, melyet Gárdonyi Zsolt zeneszerző, orgonaművész, a Károli Gáspár Református Egyetem díszpolgára komponált. Közreműködik a Központi Református Kórus, a Psalterium Hungaricum Kórus és a Károli Kórus. Orgonán közreműködik: Gárdonyi Zsolt, Méhes Balázs, Pálúr János, Szotyori Nagy Gábor. Vezényel: Berkesi Boglárka, Berkesi Sándor, Erdélyi Dániel.

A Liszt Ferenc Zeneakadémián megrendezésre kerülő jótékonysági koncertre korlátozott számban támogatói jegyek válthatók ezen a weboldalon, valamint a helyszínen is lehetőség nyílik az adományok átadására, a bank-terminálon keresztül és a kihelyezett adománygyűjtő pontokon.

Támogató jelenlétükre számítunk!