Karácsony a remény üzenete

- három történelmi egyház levele

 

 

 

A karácsony a remény üzenete: velünk az Isten, aki Krisztus eljövetelével teljes szolidaritást vállalt az emberiséggel - olvasható a református, a katolikus, és az evangélikus egyház közös üzenetében.

„Krisztus születésének ünnepén hálát adunk a Mindenható Istennek, mert a Megtestesülés titkában teljes szolidaritást vállalt az emberiséggel. Magára vette minden gyengeségünket, hogy megváltson minket, felragyogtassa Isten dicsőségét és meghozza az embereknek az igazi békét. Ezért karácsony számunkra a remény üzenete: velünk az Isten. Ő nem hagy el minket. Mindig, minden helyzetben fordulhatunk hozzá, mert érdeklik gondjaink és örömeink egyaránt.

Krisztus legyen karácsonyi ünneplésünk középpontja. Ő nem ment el részvét nélkül semmiféle szükség mellett, az ő példája és segítsége legyen erőforrásunk. Rá gondoljunk, amikor megajándékozzuk egymást, amikor szeretettel vesszük körül családunkat, különösen a gyerekeket, az időseket és a betegeket, amikor kiterjesztjük segítő szeretetünket a legjobban rászorulók felé, vagy amikor van egy kedves szavunk azokhoz is, akikkel már régen nem beszéltünk.

Őrizzük meg a karácsony örömét és békéjét az ünnep elmúltával is. Így kérjük Isten áldását a karácsonyi ünnepekre és az új esztendőre minden keresztény testvérünk és egész népünk számára."

A közös ünnepi levelet a Magyar Katolikus Egyház részéről Erdő Péter bíboros, prímás, a Magyarországi Református Egyház részéről Bölcskei Gusztáv püspök, a Zsinat lelkészi elnöke, a Magyarországi Evangélikus Egyház részéről pedig Ittzés János elnök-püspök írta alá.