Karácsonyi Harangszó

„Karácsony a megmenthető ember ünnepe. Az Éden-kertből kiűzött ember számára az átkozottá lett földön kihirdetett szeretet ünnepe. Isten mindenek felett szeret, mert békességet hoz a földre a jóakaratú embernek." - írja ünnepi pásztorlevelében Csűry István püspök, Megint karácsony van címen.

Szintén a lap címoldalán olvasható Reményik Sándor: János evangéliuma című költeménye. Emellett Áprily Lajos, Müller Dezső és Kányádi Sándor egy-egy versét közli az ünnepi Harangszó, melyet Orsolino, Tolnay Tibor és Borúth Andor alkotásai illusztrálnak.
A Szegletkő-oldalon Balázsné Kiss Csilla és Pungur József igemagyarázatai olvashatók. A karácsonyi lapszám különlegességének számít Geleji Katona István: Pásztorok dicsérete című, 1645-ben született írása.
Az ifjúsági rovatban Siklós József három jelenetből álló betlehemes játéka, valamint Visky István: A betlehemi pásztorok című írása olvasható.
Két hosszabb lélegzetű írás is helyet kapott az ünnepi számban: Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? című elbeszélése, valamint Lukács Csaba riportja, melyben a Szentföldön tett karácsonyi látogatásáról számol be.


Az év-végi szám ezúttal is tartalmazza a Harangszó idei szerzőinek és médiapartnereinek felsorolását.
A Királyhágómelléki Református Egyházkerület kéthetente megjelenő gyülekezeti lapja megvásárolható és megrendelhető a lelkészi hivatalokban. A lap internetes oldala a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

Csatolt állományok