Kegyelem napja zenei fesztivál - Debrecen

Jótékonysági koncertet tart a holland Shirchadasj együttes, az Éden zenekar valamint Pintér Béla és a Csemeték május 3-án, hétfő délután Debrecen főterén - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS 16.30-tól

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

A holland Shirchadasj együttes, az Éden zenekar valamint Pintér Béla és a Csemeték koncerteznek május 3-án, hétfő délután Debrecen főterén. 
A holland Shirchadasj együttes 25. alkalommal turnézik Magyarországon. A Tiszántúlon Kisvárdán és Debrecenben is fellépnek. A koncerteken összegyűjtött adományokat az együttes a Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat - Nevelőszülői Hálózat javára ajánlotta fel. A református nevelőszülői hálózat egy év alatt több mint száz gyermeknek segített.

A Shirchadasj zenekar egész estét betöltő koncertjével Isten megdöbbentő szeretetére hívja fel a figyelmet, valamint bizonyságtételekkel, pantomimmel és magyar nyelvű énekekkel teszik még érhetőbbé üzenetüket. Idén a hatvanfős zenekar a Greace (kegyelem) címet adta koncertsorozatuknak. Változatos zenei stílus, fény- és hangtechnika, gondolatébresztő szövegek és jótékonyság, mindez látható és hallható lesz a Shirchadasj koncertjein. Az együttes munkáját minden évben néhány magyar fiatal is segíti, mint énekes, zenész, a technikai stáb tagja, vagy szervező. 
Több mint 20 évvel ezelőtt utazott először Magyarországra a Shirchadasj & Band turnézni. A kórus fontos szerepet játszott abban, hogy a gospel fejlődésnek indult hazánkban. Az első turné után néhány zenei csoport alakult az ország különböző városaiban, amelyek modern zenét énekeltek a helyi templomokban. 


A debreceni nagytemplomi ifjúsági zenekar már hosszú évek óta hirdeti és dicséri Isten szeretetét. 2008 januárjától Éden néven ismerheti őket a közönség. A tagok úgy vélik, "a Mindenható Úr Isten nyúlt bele a nagytemplomi ifjúság életébe. Nagyot változtatott, nagy szolgálatra adott elhívást, meghívást. Missziói szolgálatunkat nemcsak a Nagytemplomi gyülekezeten belül végezzük, hanem - elhívásunknak eleget téve - Magyarország református gyülekezeteiben is hirdetjük Isten igéjét és dicséretét." Évről évre nő azon gyülekezetek száma, amelyek meghívásának eleget tesz a zenekar. A 2008-2009-es esztendőben csaknem negyven helyen koncerteztek, és idén is több mint tizenötször lépnek majd színpadra. Köztük kisebb-nagyobb rendezvényeken, gyülekezeti alkalmakon, egyházmegyei, egyházkerületi, országos találkozókon teljesítettek szolgálatot. 2010-ben nyáron turnézni is megy az ifjúsági zenekar. (Bővebben: www.nagytemplomi-ifi.hu) Az Éden tagjai egytől egyig a nagytemplomi gyülekezet tagjai, "saját berkeinkből és talentumainkból gazdálkodunk Isten kegyelmét hirdetve" - fogalmazott Széles Csongor, ifjúsági lelkész, a zenekar lelki vezetője.


Pintér Béla a keresztyén könnyűzene egyik legismertebb hazai képviselője. Több mint tíz éve énekel, ír saját dalokat és készít fordításokat. Gyermekekkel együtt is énekel. A Csemeték dalai biblia és a mindennapi történetekről szólnak.

 

 

 

Kegyelem napja program

16:30: Pintér Béla és a Csemeték koncert 

17:30: A református Nevelőszülői Hálózat munkatársai és a nevelőszülők találkoznak a Shirchadasj tagjaival az Esperesi Hivatalban (Kálvin tér 17.) 

18:30: Éden koncert 

19:30: Shirchadasj koncert

A Kegyelem napja zenei fesztivált a Debreceni Református Egyházmegye támogatja.