Kincskeresők Csillaghegyen

"Kincskereső" napközis tábor a csillaghegyi gyülekezetben

A Budapest - Csillaghegyi református gyülekezetben hagyományosan a tanév befejezését követő héten rendezték meg a hittanos gyermekek napközis táborát.
A tábor hétfőn csak félgőzzel kezdődött, mert több iskolában még aznap tanítás volt. Keddtől a gyerekek már teljes létszámmal vehettek részt a színes programokon.
A gyülekezést követő énekléssel kezdődött a nap, amelyet áhítat követett. A tízórai után ismerték meg és dolgozták fel más-más formában a bibliai történetet.

A Kincskereső táborban Szabari Erika hitoktató vezetésével keresték és gyűjtögették napról napra a kincseket. Délután kreatív foglalkozás és kirándulás szakította meg a templomkertben a gyermekek önfeledt játékát. Somogyi Sándor presbiter az agyagozással, Skriba Melinda főiskolai hallgató pedig gipszbeton formák készítésével bűvölte el a kíváncsi és érdeklődő hittanosokat.

A közelben található Gőtés-tóhoz gyalogtúrával, és a Margit - szigeti vadasparkhoz tömegközlekedéssel sikerült eljutni.

A mindennapi finom ételekről a nőtestvérek gondoskodtak. Szombaton a szülőkkel közös ebéd zárta a tábori programot. Vasárnap az istentiszteleten a héten tanult énekekkel szolgáltak a napközis tábor résztvevői.