Közösségvállalás

"Öröm számunkra a harmónia, amit a szólamok különféle hangmagasságban szólaltatnak meg, de mindig figyelmesek az együtthangzás szépségére."

Református Egyházunk életében a 2009-es esztendő a közösségvállalás jegyében alakul. A Kárpátmedencében élő reformátusok május 22-én a debreceni Alkotmányozó Zsinat határozatát elfogadva, kinyilvánították szétszakíthatatlan egységüket, amely befogadó teret nyit minden más kontinensen élő hittestvér előtt.
Történelmi előzménye van az egységtörekvésnek, amelynek összes sikeréből és kudarcából illik a holnapot remélőknek tanulniuk.
A közösségépítés vállalkozásában tapasztalatot szerző reformátusoknak különösen reménykeltő az Erdélyben élő magyarok többszólamú politikai kórusának összhangja és közös fellépése. Öröm számunkra a harmónia, amit a szólamok különféle hangmagasságban szólaltatnak meg, de mindig figyelmesek az együtthangzás szépségére.

Imádkozzunk együtt azért, hogy semmi ne tegye tönkre a csodálatos dallamot, amit az erdélyi magyarok énekelnek Európának, minden magyarnak és a velünk együtt élő nemzeteknek.
Ne felejtsük el, hogy ahányan elmegyünk az Európa Parlament képviselőjelöltjeire szavazni, annyian hitelesítjük az erdélyi harmóniát, annyian küzdünk annak megőrzéséért. Ugyanakkor annyian leszünk és maradunk azokkal szemben, akik hamis hangokkal ennek az egységnek ellenébe lépnek.
Legyünk sokan, hogy Európában Erdély hangját elismeréssel fogadják.

Csűry István