Megáldották az új kenyeret

Ökumenikus istentiszteletet tartottak az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a MEÖT kápolnájában.

Ökumenikus istentiszteletet tartottak az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a MEÖT kápolnájában. A rendezvényen jelen volt – többek között – Schmitt Pál köztársasági elnök és Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője. Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke igehirdetésében arról beszélt, hogy a döntéshozóknak mindig tudatában kell lenniük, milyen következményei vannak határozataiknak, döntéseiknek. A református püspök szót arról is, hogy I. István király tudta, hogy a tudatos döntés, amellyel a magyarságot integrálta az európai keresztény népek közösségébe, következményekkel járt. Ez jelent meg az általa alkotott törvényekben, a beilleszkedést és a megmaradást segítő döntésekben.

Szebik Imre nyugalmazott evangélikus püspök, a MEÖT elnöke arról beszélt köszöntésében, hogy türelemre van szükség, mert - mint fogalmazott - egy csapásra nem tudjuk megváltoztatni az országot.

Az ünnepi istentiszteleten közreműködtek Paskai László bíboros, illetve a MEÖT tagegyházainak vezetői, A rendezvény végén megáldották az új kenyeret.