Megújult a berekfürdői Megbékélés Háza

Befejezték a berekfürdői Megbékélés Háza Református Konferenciaközpont korszerűsítését.

Az épület csaknem 240 millió forintból újul meg, amelyből 76 millió forintot uniós pályázaton nyertek, 25 millió forinttal a Tiszántúli Református Egyházkerület támogatta a beruházást, a fennmaradó összeget pedig a HEKS, svájci református segélyszervezet biztosította.

Az intézményben megújult a konyha, kialakítottak egy 150 fős új konferenciatermet, valamint készült egy kondicionálóterem és babaszoba is az itt nyaralók és a konferenciákon résztvevők számára. Az épületet teljesen akadálymentesítették és a szolgáltatásokat is bővítették. Napkollektoros rendszert építettek a konyha és a főépület melegvizének előállítására, amely egyben fűtésrásegítés is az ugyancsak most elkészült földszinti padlófűtéshez.
A korszerűsítéstől jelentős energia megtakarítást várnak a fenntartók.

 

Elsősorban a közösségépítést szeretné elősegíteni a berekfürdői megbékélés háza - mondta az Európa Rádió riporterének a központ vezetője, Molnár János.
A református konferenciaközpontot április 17-én szombaton adják át ünnepélyes keretek között a Karcagtól 10 km-re fekvő ezer lelkes üdülőfaluban.
A Megbékélés Házát 240 millió forintból újították fel, egyházi és uniós pályázati forrásból, valamint adakozásból.
A  felújítás ideje alatt Molnár János kalauzolta Fekete Zsuzsát.

 

 

 

Csatolt állományok