Nyilas Misi „pakkot” kapott!

Amikor felvettem a kapcsolatot a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központjának önkéntesével - még csak nem is sejtettem, vajon mi lesz az akció vége?

Ugye nem kell újra ismételni? A Felvidéken egy egyedülálló kezdeményezéssel több ezer magyar családot szólítottunk meg - ajándékozzanak egy cipősdoboznyi ajándékcsomagot mindazoknak a csángóföldi magyar családoknak, akiket a sors próbára tett.

Mindenesetre bíztam az „akció" sikerében - pláne, ha a sikert csak a maximumon tudtam elképzelni. Nem volt más alternatíva - elképzelhetetlen volt számomra, hogy összegyűjtünk néhány tucat ajándékcsomagot, s aztán elégedetten hátradőlünk, s majd örülünk magunknak...

Ezért használtam ki a Családi Könyvklub adta média hátteret, s a katalógusunk egyik legfrekventáltabb helyén szólítottam meg az olvasó közönséget. Kíváncsian vártuk az első reakciókat, s higgyétek el, mikor a megjelenés napján rögtön szállingózni kezdtek a Könyvklub üzleteibe az ajándékcsomagok - biztos voltam benne, hogy a felhívásunk célba talált.

Bármit mondhattok -  tudom, hogy nehéz a helyzet, válság van, miegymás, s látom, olvasom a paraméter bloggereit, ahogy hevesen egymásnak ütköznek néha, mert hát más és más színben látjuk a világot,  különböző ízeket kedvelünk.

DE tudjuk, hogy mi a FONTOS. Mindannyian. Az év közben megehetjük egymást, kiki a saját igazát keresi, s biztosra veszem, hogy mindenkiben ott szunnyad az igazság magva, a jóért, mindannyiunkban ott van az előrelépésért való küzdeni vágyás, amiért képesek vagyunk akár  harcolni is...

Mindenkinek kellemes karácsonyt, családi békét kívánok - nézzétek meg ezt a néhány képet, azt hiszem a látvány magáért beszél. Ezek az ajándékcsomagok, amelyeket olyan emberek ajánlottak fel ismeretlen magyar családoknak, akik tudták, hogy nincs viszonzás, nem láthatják még csak a megajándékozott örömtől sugárzó arcát sem az ünnep legszebb pillanataiban - valahol a messzi csángó földön - az ajándékok már célba értek.

Többet adtak, többet adtunk - a szívünkből egy pirinyó darabkát, s bevallom -  elérzékenyülök, hiszen megtapasztaltam valamit, ami jobbá  tett, tisztábbá tett, s lélekben ott leszek az erdélyi havasokon, s tudom, sok százan egy pillanatra így tesznek. Küldünk a távolba valakinek - egy gyermeknek, egy családnak - egy mosolyt, egy színtiszta érzést...

Forrás: parameter.sk