Önkéntes gátépítőket keresnek!

Holnap, azaz szombaton, a BKV annyi buszt bocsát ingyen rendelkezésre, amennyire szükség van azok számára, akik szívesen segítetnének Edelény és környékén a gátépítésben.

 

A buszok Budapestről reggel 6 órakor indulnak, és este jönnek vissza. Megfelelő ruházatról és élelemről mindenki maga gondoskodjon!

Akit érdekel, ma este 6 óráig jelezze részvételi szándékát Balogh Péter buszvezetőnél a 0620/566-6947-es telefonszámon, ugyanis fel kell mérniük, hány buszra lesz szükség.

---------

A 1752-es Nemzeti Segélyvonalra már több mint napi 100 ezer telefonhívás fut be a károsultak támogatására.
A 1752-es telefonszám felhívásával egyszeri 250 forintnyi pénzadomány juttatható el az ár- és belvízkárosultakhoz az öt legnagyobb magyar karitatív szervezeten keresztül.

www.nsv.hu főoldalán lévő gyűjtőszámlálón pillanatról pillanatra látható a telefonszolgáltatóktól összefutó telefonadományok száma.

A Nemzeti Segélyvonal Kuratóriuma

---------

Ételosztás és adományok Edelényben

A Magyar Református Szeretetszolgálat ma délután Edelényben 1500 adag levest és milánói makarónit oszt szét az árvíz miatt kitelepítetteknek és a védelmi munkálatokban résztvevőknek.

A Dunamelléki Református Egyházkerület egy millió forintos gyorssegéllyel támogatta a Szeretetszolgálat árvizi segítségnyújtását.
A Tiszáninneni Református Egyházkerület holnap egy 8-10 főből álló lelkigondozói csoportot küld az árvíz sújtotta területekre, hogy ne csak a fizikai és anyagi segítségnyújtást, hanem a lelki támogatást is megkaphassák az árvízkárosultak.

A Magyar Református Szeretetszolgálat azonnali tárgyi adománygyűjtést kezdett. 
Takarók, matracok, hálózsákok, ruhaneműk felajánlását várják, melyeket ma és holnap juttatnak el a rászorulókhoz.

Az árvízkárosultak megsegítésére a Református Szeretetszolgálat tovább folytatja adománygyűjtését, hogy támogatóival még több rászorulón segíthessen.

Számlaszám:
CIB BANK 10702019-85008898-51100005

További információ, kapcsolat és felajánlás:
Gilicze Réka 30/748-6256

 

Képriport az index.hu oldalon: