Párduc, oroszlán, gorilla, misszió!

4 teológia 12 hallgatója indult el hajnalban Kenyába

 

 

Ma reggel fél hatkor elindultak a missziós kurzus résztvevői először a bécsi repülőtér, majd onnan Törökországon át Afrika irányába. A tizenkét napos utazás alatt a teológusok betekintést nyernek egy más kultúrába, kegyességbe, misszióba.

 

A csapatot fogadó St. Andrews Presbiteriánus Gyülekezet az első három napban a fővárosi szolgálatait és missziós törekvéseit, teológiai képzését mutatja be a hallgatóknak.

 

 

Azon túl, hogy a gyülekezet utcagyerekek és AIDS-es kisgyermekek között végzett munkájába betekintést nyernek és előadásokat hallgatnak, szolgálni is fognak a résztvevők ezekben az otthonokban illetve a gyülekezet alkalmain.

 

A fennmaradó időben a vidéket fogja járni a csoport, a maszájok lakta területeket, ahol az egyház iskolákat, kórházakat, gyülekezeteket plántál.

Ritka összefogás, hogy mind a négy magyarországi teológiáról jönnek hallgatók.

„Ez az út annak is a próbája, hogy hogyan valósul meg az egyház miniben: hogy tudnak-e együtt munkálkodni, csapatként mozogni közösen" - mondta Bölcsföldi András spirituális.

2008 szeptemberében néhányan a budapesti teológiáról már megtették ezt az utat. Ezt követően indult el a szervezkedés egy előadásokkal és olvasmányokkal keretezett kurzus az indítására. Az út fő szervezői Lovas András, Bölcsföldi András és a nairobi gyülekezet. Kulturális összekötőként közreműködött Wagana N'Jeri, a budapesti teológián tanuló kenyai diáklány.

Míg Európában elöregedő gyülekezetekről és fogyásról beszélünk, addig Afrikában az 1970-es évek óta megnégyszereződött a kereszténység. A hallgatók azzal a céllal indulnak útnak, hogy ötleteket, motivációt gyűjtsenek itthon végzendő szolgálatukhoz, ahogyan Bölcsföldi András fogalmazta: tapasztalatot és látást nyerjenek a misszió lehetőségeit illetően.