Református összefogás az árvíz ellen

Az árvíz sújtotta települések a reformátusok segítségét is várják

- mondta Gere Gábor varbói lelkipásztor, aki a Tiszáninneni Református Egyházkerület és a Magyar Református Szeretetszolgálat mentési munkáit koordinálja a katasztrófa sújtotta térségben.
A lelkipásztor elmondta: Csomós József püspök felhívására eddig körülbelül húsz gyülekezet küldte el tagjait a bajba jutott településekre, de a miskolci Lévay József Református Gimnázium diákjai is váltják egymást a gátakon.

A kárpátaljai reformátusok nevében egy egész busznyi önkéntes érkezett, akiket az egyházkerület mályi konferenciatelepén helyeznek el pihenőidejükben.
Mint megtudtuk, a Tiszáninneni Egyházkerület nem csak mozgósítással és a konferenciatelep rendelkezésre bocsátásával járul hozzá a védekezési munkálatokhoz, hanem a szükséges felszerelés - gumicsizma, esőkabát, szerszámok - biztosításával is.
„Borzalmas állapotok vannak, rengeteg az elkeseredett ember, minden adományra szükségünk lesz a helyreállításhoz" - fogalmazott Gere József.A reformátusok árvízvédelmi koordinációját a Bodrog mentén Kis Gergely Márton tiszaladányi lelkipásztor (30-435-0774) végzi, a Sajó, Bodva, Hernád mentén Gere Gábor József varbói lelkipásztor (30-380-9503).

A Tiszáninneni Református Egyházkerület az árvízi védekezésre és helyreállításra szánt adományokat az OTP BANK 11734004-20004453 számú,
a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) pedig a
CIB BANK 10702019-85008898-51100005 számú számlájára várja.
A közleményben mindkét esetben kérik feltüntetni: árvízsegély.

Az MRSZ (kapcsolattartó: Gilicze Réka, 30-748-6256) várja továbbá a tárgyi felajánlásokat is: a szervezet a napokban takarókat, matracokat, hálózsákokat és ruhaneműt juttat el a térségbe.

Forrás: Kiss Sándor - reformatus.hu