Szeretetszolgálati vasárnap a budai gyülekezetben

/data/migrated/news/DSC_1015.JPGA budai gyülekezet február első vasárnapjára úrvacsorás istentiszteletre hívta meg az ötvenes, hatvanas években itt konfirmáltakat, akik a később életre hívott legendás ifjúsági csoport tagjai voltak.

 

A nagy hideg és hóesés ellenére szép számban voltunk együtt a Szilágyi Dezső téri templomban február első vasárnapján a délelőtti istentiszteleten, ahova a budai gyülekezetben az ötvenes-hatvanas években konfirmált ifiseket hívta meg a gyülekezeti diakónia.

/data/migrated/news/DSC_1015.JPG

A csoport összegyűjtését annak idején néhai Bugárszky Mátyás budai presbiter vállalta fel, ami abban az időben súlyos következményekkel járt. Az igehirdető Nt. Szarka Miklós is tagja, majd később vezetője volt a csoportnak. Az igehirdetés előtt a csoport egyik tagja Kövespataki László mutatatta be a gyülekezetnek a csoportot. Jó volt úrvacsorai közösségben is lenni egymással.

Istentisztelet után szeretet-és asztalközösségre hívtuk meg vendégeinket.  A csoport tagjainak nevével ellátott levelecskék felkerültek a gyülekezeti fára, melyen a gyülekezethez tartozó házicsoportok, bibliakörök jelenlegi tagjainak neveik sorakoznak. Ezzel is kifejeztük az összetartozásunkat a Krisztus mellett a  nehéz időkben is helytállókkal.

A visszaemlékezésekben szó esett a sok vidám együttlétről, a szomorú, megrázó eseményekről, az ifjúi hevületben folytatott hosszú vitákról és az elköteleződésben nagy szerepet játszó kezdeti szolgálatokról. Az akkor államellenes szervezkedésnek ítélt tevékenységéért többeknek rendőri zaklatásban volt része, Matyi bácsit pedig 6 hónapig tartó börtönbüntetésre ítéltek. Volt, akinek teológiai tanulmányait is abba kellett hagyni, és számtalan más módon kellett szenvedniük, pusztán amiatt, hogy hetente összejöttek és a Biblia tanításáról beszélgettek.

A beszélgetést követően közös ebéden, asztalközösségben lehettünk egymással. Jó volt együtt lenni, megtapasztalni Isten hozzánk való nagy kegyelmét.

Ha Isten is úgy akarja jövőre újra találkozunk!

 

 

http://www.gyulekezet.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=397&Itemid=1