Találkozunk!

A Ráday-napok szervezői hálát adnak a nagy érdeklődésért, mindhárom nap programjai megteltek a dunamelléki reformátusság éves találkozóján.

 

Bár ma éjfélig hirdették meg a jelentkezést, a Ráday-napokhoz tartozó regisztrációs felületeket a programfelelősök kénytelenek voltak a határidő lejárta előtt lezárni. Immár második alkalommal gyűlhet össze a dunamelléki reformátusság szeptember végén az újjáépült Ráday Házban.

Szeptember 28-án, csütörtökön a lelkipásztorok tudományos konferenciájára kerül sor; 29-én, pénteken az egyházkerület ifjúsága veheti birtokba az épületet, szeptember 30-án, szombaton pedig családi napot szervez a Szentendrei Skanzenben az egyházkerület.

A szervezők örömmel szembesültek a jelentős érdeklődéssel, bár nem számítottak rá, de mindhárom nap programjai határidő előtt megteltek a dunamelléki gyülekezetekből érkezőkkel. Bíznak benne, hogy a gyülekezetek találkozójának egyre erősebb vonzása és hagyománya lesz az elkövetkező években.

Regisztráció nélkül látogatható programok:

Szeptember 28., csütörtök 16.15 „A könyvek könyve” – Visky András író előadása, köszöntőt mond: Balog Zoltán dunamelléki püspök, a Zsinat lelkészi elnöke.

Szeptember 28., csütörtök 17.00 „Ívlámpák vagyunk egymás szívei fölött” – A megújult Bibliás Könyvesbolt átadása és a Bibliamúzeum új időszaki kiállításának megnyitója. A tárlatot megnyitja: Bagdán Zsuzsanna újságíró. Közreműködik: ifj. Babindák István klarinétművész.