Uniós pályázatot nyert a Szentendrei Református Gimnázium

Közel negyedmilliárd forintot nyert európai uniós pályázaton a Szentendrei Református Gimnázium egy energiatakarékos, az uniós normáknak megfelelő tornacsarnok építésére, valamint informatikai eszközparkjának bővítésére, akadálymentesítésre és mozgásfejlesztő eszközök beszerzésére.

A 10 százalékos önrésszel együtt a beruházás összértéke 278 millió forint lesz. Várhatóan júliusban kezdődik és 2010 szeptemberében zárul a 10 éves, négy- és nyolcosztályos Szentendrei Református Gimnázium beruházása az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében.
A tornacsarnok korszerű fűtési és világítási rendszerrel épül meg, az intézmény speciális mozgásfejlesztő eszközeit pedig a helyi sérült tanulók is rendszeresen használhatják majd. A gimnázium helyet ad sportegyesületek edzéseihez is, amelyek pedig magas szintű sportképzéssel járulnak hozzá a diákok testnevelés oktatásához - áll a közleményben.
Az elnyert támogatás több mint 11 millió forint értékben infokommunikációs eszközök - többek között interaktív tábla, tanári irányító tábla, projektor, harminc felhasználós mobil feleltető rendszer - beszerzését is előírja, amelyek nagyban hozzájárulnak majd az iskola kompetencia-alapú oktatásának további fejlesztéséhez.

(MTI)