Anima Soni-koncert

A 2008-ban a Budapest Pesterzsébet-Központi Református Egyházközség ifjúságának tagjaiból alakult Anima Soni Zenekar ismét koncertet ad december 1-jén a Csili Művelődési Központban. Az Anima Soni nevének jelentése: Lélekhangok, ami utal a zenekar azon kitűzött céljára, hogy zenéje lélektől lélekig szóljon.

Az Anima Soni messze a horizont fölé repít dallamaival, elveszettnek hitt harmóniát ad vissza, egyensúlyba hoz. Hiszünk abban, hogy zenénk messze több mint egy lebilincselő élmény a kikapcsolódni vágyóknak; mint egy professzionális előadás vájtfülű zenerajongóknak. Spirituális élmény, út és fogódzó. Azoknak is szólunk, akik még el sem kezdték a keresést, és azoknak is, akik már megtalálták az utat, és azoknak is, akik már rég feladták. 

A csapat vállalja a nyílt megmérettetést a XXI. század Magyarországának zenei piacán, miközben a magyar irodalom legnagyobbjai, Babits, Tóth, Áprily, Remenyik és Dsida istenes versei mellett egyházi énekeket is feldolgoznak. Az Anima Soni sajátos zenei világában a modern ritmikai és hangszeres megoldások klasszikus zenei elemekkel vegyülnek. A csapat ragaszkodik gyökereihez, és meg tudott maradni annak, amit neve is tükröz: lélektől lélekig szóló zenei kapcsolatnak.