13. Sófár Református Dicsőítő Iskola

Szeretettel hívunk téged is a Sófár Református Dicsőítő Iskolába!  Idén nyáron (augusztus 2-8.) már 13. alkalommal gyűlhetünk össze, Isten dicséretére. A tábornak idén a Miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon ad helyet!

Az egyhetes művészeti képzésen a zenei kurzusokon kívül gyakorlati (pl. hangtechnika) és egyéb kreatív műhelyek várnak. A művészeti fejlődésen túl nagy hangsúlyt helyezünk a közösségi alkalmakra, lelki épülésre, melyet a korosztályos reggeli áhítatokon, esti istentiszteleteken, kiscsoportos beszélgetéseken, műhelymunkákban végigvezetett témánk segít.

Sok kérdés és bizonytalanság van jelen az életünkben és így a szervezésben is, de készülünk a megszokott DicsSuli hangulattal és programelemekkel, hogy ezen a héten idén is Isten dicsőítése lehessen a központban! A fantasztikus közösség mellett lehetőséget és segítséget szeretnénk nyújtani mindenkinek a zenei és technikai fejlődésre is, és fontos célunk, hogy lelkileg is növekedjünk, tanuljunk a dicsőítésről. Hisszük, hogy a dicsőítés nem korlátozott egy-egy hangszerre vagy művészetre, hanem életünk minden percét átszőheti, hogy valóban szüntelen zenghessen szívünk!

Ebben vezet bennünket az idei vezérigénk:

Épüljetek fel lelki házzá” /1Péter 2,5/

A táborra a megszokott elemekkel készülünk: kurzusok, műhelyek, szolfézs, kiscsoport, gyermeksófár stb. De a program végső formátumát az aktuális jogszabályok és járványhelyzet befolyásolhatja. Mindenről tájékoztatni fogunk benneteket, de kérjük a megértéseteket az esetleges változások és korlátozások miatt és a türelmeteket a pontos információkkal kapcsolatban!

Tervezett programelemek

KURZUSOK ÉS MŰHELYEK
A táborunkban kurzusokon és műhelyeken vehetsz részt, amelyeknek – közvetett vagy közvetlen módon – Isten dicsőítése áll a középpontjában.. Szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy tanulhass és fejleszthesd azokat a tálentumaidat, amelyeket azért kaptál Istentől, hogy az Ő dicsőségére használd. A zenei kurzusokon kívül (ének, gitár, basszusgitár, billentyű, ütős, improvizáció), gyakorlati (pl. hangtechnika) és egyéb kreatív műhelyek (tánc, dráma, irodalom, installáció, nemezelés, film, művészetterápia…stb.) közül választhatsz.

LELKI ÉLET
A művészeti fejlődésen túl nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy Isten dicsőítését ne csak vasárnaponként vagy szolgálatainkban éljük meg, hanem a mindennapi életünkben is tudjunk dicsőítő életformával jelen lenni. Az esti istentiszteleteken túl délelőtti korosztályos áhítatokon, kiscsoportos beszélgetéseken, lelki beszélgetéseken és lélekműhelyeken is ezt a témát bonthatjuk ki.

GYEREKEK
A Dicsőítő Iskola formálódó közösségének szerves részét alkotják a gyerekek, akik számára gyereksófárt szervezünk. Itt szakszerű, élményekben gazdag foglalkozásokon vehetnek részt a kicsik, amíg a szüleik is élvezik a tábor lehetőségeit.

ÖNKÉNTESSÉG
A táborban a hasonlóan kreatív és dicsőítő szívű résztvevők megismerése, az elmélyült közösségi alkotómunka és Isten örömteli közös dicsérete mellett a vállt vállnak vetve végzett közös szolgálatra is lehetőség nyílik. Részvételed esetén Téged is arra bátorítunk majd, hogy a helyszínen csatlakozz önkéntesekből álló csapatunkhoz néhány kisebb-nagyobb feladat erejéig.

KIEMELT INFÓK

  • Időpont: 2021. augusztus 2. hétfő 12.00 – augusztus 8. vasárnap 14.00 (teljes hét, 6 éjszaka).
  • Helyszín: Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon, 3530 Miskolc, Kálvin János utca 2.

Találkozzunk tehát Miskolcon a 13. Sófár Református Dicsőítő Iskolában!

Sófár Szervezőcsapat