Áll a bál

A budapesti Ráday Felsőoktatási Diákotthon közösségének szervezésében egyedülálló módon került sor a keresztyén egyetemisták első báljára. A Ráday Bál bevételét a Művészetek Völgyében minden évben kapuit megnyitó Lélekzet református udvarnak ajánlották fel.

Farsang farkán, február 16-án rendezték meg az első Ráday Bált, ahol nem csak a diákok, hanem oktatóik is élvezhették a báli hangulatot. Az estélyen sok más egyetemről is jelentek meg hallgatók. Még olyan is akadt, aki jelenleg külföldi tanulmányokat folytat. Hogy mindenki megtalálja a neki tetsző elfoglaltságot, párhuzamosan különböző programok közül választhattak a résztvevők. A díszteremben folyamatosan szólt a zene, a táncos lábúak nem is hagyták üresen a parkettet egy percre sem. A bálozók nem maradtak se éhen, se szomjan, mert állandó büfé várta őket, az irodalmat és a kávét kedvelőket Bölcsföldi András irodalmi kávé- és teaháza külön is megörvendeztette. Eközben szeretettel vagy akár szerelemmel teljes levelet küldhettek egymásnak a bálozók, de volt társasjáték, illetve fotósarok is.

A bált színesítette a keringő- és néptánc-tanítás, amit Virág Apollónia harmadéves teológus hallgató tartott, és hatalmas sikert aratott.

A nagy izgalommal várt tombola szinte mindenkinek mosolyt csalt az arcára egy-egy nyereménnyel. A nyeremények között voltak egyéni felajánlások, de a többségét a helyi üzletek és szórakozóhelyek ajánlották fel, melyek az alábbiak voltak:

Zila Kávéház, Krisztina Cukrászda és Étterem, valamint a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány felajánlásával két 12 szeletes Kecskeméti barackos kölestorta, amely 2011-ben Magyarország tortája volt.
A Nándori Cukrászda felajánlásával: egy sachertorta.
További támogatóink voltak:
Bibliás Könyvesbolt: a teológusok kedvenc könyvesboltja (Ráday u. 3.)
Hobbyművész bolt (Üllői út 30.)
Eszéki Evangéliumi teológia könyvtárából: 8 db angol nyelvű Biblia
Kedvenc Sütim (Köztelek u. 4/B.)
Cafe Intenzo (Kálvin tér 9.)
Múzem Antikvárium (Múzem krt. 35.)
Luther Kiadó 
Az Egyesült Protestáns Egyház Parakletos Könyvháza
Kemenes Cukrászda és Bisztró Vámház krt.
Kápolnásnyéki Református Egyházközség
Harmat Kiadó felajánlásából könyvek
Timcsi Kuckó (Ráday utca 24.)
Vinikli Bisztró (Múzeum körút 27.)
Ifjúságépítők Alapítvány
Kálvin Kiadó (Bocskai út 35.)
Momenti Bistro (Köztelek utca 2.)
Zoska Reggeliző kávézó (Ferenczy István u. 28.)
Hunor Masszás

A mulatságnak egyedül az idő szabott határt. A bálozók rengeteg élménnyel és új barátságokkal távoztak. A szervezők pedig szeretnének hagyományt teremteni abból, hogy minden keresztyén egyetemista tudja: felekezettől függetlenül van számukra is egy farsangi bál, ahol hasonló emberekkel kulturált módon kapcsolódhatnak ki együtt.