Az első Ráday Bál

Idén először – hagyományteremtő céllal – bált rendeznek a budapesti Ráday Házban, amelyre a keresztyén egyetemistákat és a Ráday Ház közösségét is várják.

Amióta megnyílt az újjáépült Ráday Ház, az ott élő és dolgozó közösség a régi-új kapcsolatokat megerősítve azon munkálkodik, hogy a falak megteljenek élettel. Ehhez mindenki hozzáteszi a saját részét, így a farsang idejére eső báli szezonban a Ráday Felsőoktatási Diákotthon hagyományteremtő céllal megrendezi a Ráday Bált, amelyre nemcsak a diákotthon lakóit, hanem más felsőoktatási intézményekben tanuló keresztyén egyetemistákat is várnak. Kulturált kereteket szeretnének biztosítani a vigasságra, lehetőséget nyújtva egyúttal az ismerkedésre is a húszas éveiben járóknak – mondta érdeklődésünkre Szabóné László Lilla diákotthon-vezető.

Az est során klasszikus tánczenére és néptáncra egyaránt húzzák a talpalávalót, tánctanítással egybekötve. A bálozók irodalmi kávé- és teaházban pihenhetnek meg, a kevésbé táncoslábúakat pedig társasjátékszoba várja. Büféasztal, fotósarok, közösségi játékok, szív küldi szívnek és tombola is színesítik a programot.

A Ráday Ház közössége tárgyi felajánlásokkal segíti a kezdeményezést, a rendezvényt a diákotthon lakói – köztük a különböző területekért felelős szolgálócsoportok – bonyolítják le. A belépőjegyből és a tombolából befolyt összeget a nyári Művészetek Völgye Fesztiválon szolgáló Lélekzet Református Udvar fesztiválmissziónak ajánlják fel.

A szervezők kérik, hogy a bálozók alkalmi öltözetben jelenjenek meg, és alkoholt ne hozzanak magukkal, de az est során mindenkit vendégül látnak egy pohár itallal.

A bál helyszíne és időpontja: 2023. február 16., csütörtök 18.00-22.00 óra
1092 Budapest, Ráday u. 28., II. emeleti (nagy) díszterem
(bejárat a Ráday utca felől)

Részvételi díj: 2500 Ft
Regisztráció: ezen a linken.