Beszélgetés Visky Andrással Kitelepítés című regényéről

A Ráday Házban megrendezett zenés irodalmi esten Balog Zoltán református püspökkel, Ugron Zsolna íróval, és Visky Andrással, a könyv szerzőjével Ablonczy Bálint újságíró beszélget. Közreműködik: Karasszon Eszter csellóművész, Szalai Éva zongoraművész és Rajkai Zoltán színművész.

…mindent megjegyzek és majd mindent megírok, ha eljön az ideje...

Visky András Kitelepítés című könyvéről beszélget:
– Balog Zoltán, református püspök
– Ugron Zsolna, író
– Visky András, a könyv szerzője.
A beszélgetést vezeti: Ablonczy Bálint újságíró.
 
A zenés irodalmi esten közreműködik: Karasszon Eszter csellóművész és Szalai Éva zongoraművész, valamint Rajkai Zoltán színművész.
 
 
A könyv a helyszínen megvásárolható, a szerző a helyszínen az estet követően dedikál.
 
Mindenkit szeretettel várunk az eseményt követő állófogadásra!
 
Kapcsolódó cikkünk:
Anyanyelve: a Szentírás

Nem gondolja, hogy övé az érdem, de elismeri, hogy máris meglepően sikeres szeptemberben megjelent új könyve. A történethez egy román lágerből származnak az első emlékei, ahol a kitelepítés miatt egyetlen könyvük a Biblia volt. Édesanyja naponta felolvasott belőle hét gyermekének, miután a református lelkész édesapát  – egy koncepciós perben – 22 év börtönre ítélték. Visky András azt mondja, teste minden porcikáját átjárta a lágerben a Szentírás hullámzása, és a Biblia még mindig ki tudja billenteni a kényelmes olvasásból. Szerinte mindannyiunk feladata, hogy „az életünket beleírjuk a bibliai elbeszélésbe.” Kitelepítés című regényével ezt ő teljesítette.