Bringás reggelivel vár a Károli

A Károli Gáspár Református Egyetem Egyház és Társadalom Kutatóintézetének Teremtésvédelmi Műhelye a tavalyi évhez hasonlóan ismét csatlakozott a Magyar Kerékpárosklub Inkább bringázz! 2021 elnevezésű kampányához. 

 

A 2021 őszén meghirdetett kampány részeként a Teremtésvédelmi Műhely munkatársai, önkéntesei Bringás reggelivel várják a kerékpárral közlekedőket a Kálvin téri református templom előtt szeptember 22-én 7:00-10:00 óra között. Finom péksüteményekkel, gyümölcsökkel, kávéval és frissítővel kínálják az arra járó kerékpárosokat, akikkel reggelizés közben szívesen beszélgetnek majd a kerékpározás környezetvédelmi-, egészségügyi előnyeiről, a környezettudatosságról és a teremtésvédelmi felelősségről is. 

A Teremtésvédelmi Műhely 2018 óta működik a Károli Gáspár Református Egyetem Egyház és Társadalom Kutatóintézetén belül, egyik legfontosabb célkitűzése az Egyetem „zöldítése”, így számtalan programot, konferenciát, felhívást tesz közzé a környezettudatos szemléletmód népszerűsítésével, az ökológiai lábnyom csökkentésével összefüggésben. A Károli keresztyén, református egyetemként többletfeladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet teremtett világunk iránti felelősségünkre, hiszen hitvallásunk szerint a világot ajándékba kaptuk és nem csak használói, hanem művelői és őrzői is vagyunk annak.