Csendesedj, cselekedj! – Fiatalok a hit peremén

44 nap, 44 kihívás. Hogyan segíthetjük a fiatalokat az önálló hit felé? – erre keresi a választ az Ifjúságépítők legújabb kiadványa, a Random.

Általánosan elterjedt vélekedés, hogy a kamaszok gyakran rettentő felszínesek. Tele van pakolva az életük programokkal, százával gyűjtenek új ismerősöket, és erősen foglalkoztatja őket a kinézetük. Vajon ebben a nagy pörgésben szánnak-e időt Isten megismerésére? Mitől lesz szervesebb része életüknek a hit, mint a heti egy ifialkalom visszatérő témája? Ennek a paklinak a célja a hitmélyítés, az Istennel való kapcsolódás sokféleségének felfedezése. A Random mindenkinek szól, aki elhatározta, hogy Jézust követi. És azoknak, akik elég bátrak ahhoz, hogy Istennel felfedezőútra induljanak a saját mindennapi közegükben, a gyülekezetükben és az Igében.

Az Ifjúságépítők legújabb segédanyaga 44 különböző kihívást tartalmazó kártyát foglal magában. A működése egyszerű: aki vállalkozik a kalandra, hat héten át minden nap húz egy kártyát, és megteszi, amit azon talál. Nagy segítség lehet a kihívásban az ifivezetővel vagy a barátokkal való rendszeres beszélgetés, és sok bátorságot adhat néhány közösen vállalt feladat.

Minden kártyán találunk egy rövid kihívást, egy igét, amely ennek alapjául szolgál, és egy egymondatos imádságot is. Sőt, egy „térképen” még azt is vezethetjük, hogy hol járunk a kártyák tengerében.

Íme, néhány visszajelzés azoktól, akik már kipróbálták:

„Tetszenek, hogy vannak bensőséges dolgok, illetve olyanok, amiknél cselekedni kell."

„Vannak feladatok, amik nagyon kivittek a komfortzónámból."

„Azon kaptam magam, hogy belopództak a gondolataim közé a legnagyobb kérdések az életben: Mi a feladatom ezen a világon? Hogy lehetek a követed, Uram? Hol talállak meg, és miről fogsz ma eszembe jutni?

A napi impulzusok és apróbb-nehezebb feladatok segítenek megélni Jézus követésének valódi természetét – állandóan változó, bizonytalan élethelyzetünkben napról napra az Ő hűséges, örökkévaló szeretetével szembesülünk, és azzal, ahogy formálni szeretne minket.

A Random hathetes kaland olyan fiataloknak, akik elhatározták, hogy Jézust követik – akár most első alkalommal, akár most először igazán.

És mindazoknak, akik másokat segítenek az út első lépéseiben, vagy éppen saját hitük felfrissítésére vágynak: arra a próbatételekben is megtartó, élettel teli kapcsolatra, amelyre mindannyian teremtettünk.

A kártyacsomaghoz hozzájutni közvetlenül az Ifjúságépítők honlapján keresztül lehetséges, illetve megrendelhető az alábbi boltokban és honlapjukon:

Budapesten:

Miskolcon: