Csendesnap a Bocskaiban

Ünnepi megemlékezéssel egybekötött csendesnapot tartottak Halásztelken a Bocskaiban

Október 22-én ünnepi megemlékezéssel egybekötött csendesnapot tartottunk a középiskolában. A napot áhítattal kezdtük, ahol Major András intézményi lelkész az idei vezérigéhez csatlakozva arról beszélt, hogy hogyan válhatunk „élő kővé” és kezdhetjük meg a lelki építkezést életünk minden területén. Középiskolás diákjaink - kiegészülve az általános iskola 5. osztályának kórusával - színvonalas műsorral, énekekkel és versekkel járultak hozzá a megemlékezéshez.

A csendesnap másik helyszíne a református templom volt, ahol az iskolánkban oktató Gombola András vívó mesélte el nehézségekkel teli fiatalkorát, bizonyságot téve az Isten kegyelméről és csodatevő szeretetéről, ami nélkül valószínűleg már nem lenne életben. Egyszerre volt megrendítő és felemelő hallgatni az ő történetét.

Utolsó helyszínként a diákok osztálytermeikbe mentek közösségformáló foglalkozásra, ahol az volt a feladatuk, hogy építsék meg a halásztelki református templomot. Ehhez bármilyen eszközt használhattak, volt aki tésztából, legóból, hungarocellből vagy kartonból készítette el az épületet, mint iskolánk legfőbb „lelki házát.”

A teljesség igénye nélkül köszönjük meg a munkáját mindazoknak, akik a csendesnap és az ünnepi megemlékezés szervezésében és lebonyolításában részt vettek. Név szerint is Vajkai Zoltán tanár úrnak, Gombola Andrásnak, Molnár Zoltán tanár úrnak, Dvorák Marianna igazgatóhelyettesnek, Varga Szabolcs oktatástechnikusnak és Major András lelkész úrnak. SDG!